
Pečena paprika prava je poslastica za sve koje vole slasne i mesnate paprike koje se mogu vrlo jednostavno pripremiti i kao zimnica za hladne dane, ali i kao sjajan prilog uz neko zimsko jelo.
OVDJE saznajte zašto je ljuta paprika tako ljekovita?
Kakvih sve paprika ima i kako ih pripremiti
A OVDJE još nekoliko izvrsnih recepata s ukusnom i sočnom parikom
Riblji paprikaš za sve koji vole domaću hranu
Punjena paprika savršeno jelo za hladne dane
Sastojci za recept
2 1/2 kg mesnatih paprika
Tekućina za zalijevanje
5 dcl vode
3 dcl 10% ocat
4 dkg soli
4 dkg šećera
Priprema recepta
Paprike operite i staviti peći u pećnicu. Sastojci za tekućinu se stave kuhati.
Kada su paprike mekane oprezno ih izvadite i slažite u staklenku od 2 litre. Ne treba ih guliti i ne smiju biti previše pečene. Kada se staklenka napuni u nju se nalijeva pripremljena tekućina. Staklenu zatvoriti celofanom ili poklopcem te staviti na toplo. Sljedeći dan kada paprike upiju tekućinu nadolijete po potrebi, zatvorite staklenku i spremite na hladno mjesto.
Od ovih paprika se zimi priređuje salata. Samo je potrebno papriku oguliti i dodat na sitno nasjeckanog češnjaka i peršina.
Piše: Wish.hr
