Crvena cipelica? Zvuči kao čudan naziv za recept s paprikom, ali nakon što pojedete ovako ukusno spravljene zdrave namirnice, zaista ćete se osjećati kao da ste obuli crvene cipelice iz bajke i da možete gdje god poželite.
Ovako punjene parike, s osvježavajućim namirnicama i začinima, savršen je lagani obrok i recept koji ćete napraviti brzo, ali će okusi još dugo ostati zapamćeni
OVDJE je još nekoliko recepata i zanimljivosti vezanih uz skjajnu namirnicu papriku
Ljuti i sretni – zašto je ljuta paprika tako ljekovita?
Punjena paprika savršeno jelo za hladne dane
Kakvih sve paprika ima i kako ih pripremiti
Sastojci za recept: 4 osobe
2 crvene paprike podjednake veličine
20 dkg cherry rajčice
20 dkg feta sira
2 žlice kapara
10 dkg zelenih maslina
Češnjak, maslinovo ulje, origano
Sol, papar, parmezan
Priprema:
Paprike oprati i prepoloviti te dobro očistiti od koštica. Na dno paprika prvo slagati prepolovljene cherry rajčice, na njih staviti gnječeni češnjak, zatim feta sir narezan na kockice, na sve staviti zelene masline narezane na kolutiće.
Na posljetku sve posuti origanom, s malo soli i papra te začiniti s maslinovim uljem i parmezanom. Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva C i zapeći oko 15 min.
Poslužiti toplo uz krišku limuna ili limete.
Višnja vam želi dobar tek!
Tekst i fotografija recepta: uz odobrenje Višnje Čihoratić