Junetina u woku s rižinim rezancima za sve ljubitelje kineske kuhinje

Volite li kinesku kuhinju donosimo vam odličan recept za junetinu u woku s rižinim rezancima.
Mada je kod nas zaista već obilje kuhinja koje nam dolaze s istoka, a dostava je na vratima u tren oka, ipak je kuhanje užitak, a kuhanje omiljenih jela u woku može biti meditativno.

Kako i u dućanima imamo obilje u izboru namirnica i začina iz cijeloga svijeta ovaj recept za junetinu, na kineski način, biti će prava poslastica.
Za sve koje vole juneće meso dobro je znati da ono u manjim količinama sadrži kalcij i magnezij, a povrće i tipični kineski začini čine ovo jelo izvrsnim.

junetina u woku recept za junetinu

Sastojci za recept

400 g junećeg mesa
200 g crvene paprike
120 g mrkve
250 g zelenih mahuna
70 g svježeg špinata
150 g rižinih rezanaca
50 ml ulja za pečenje
2 žlice sojinog umaka
1 češanj češnjaka
1 žličica naribanog đumbira
1 žlica sezamovog ulja
1 žličica biljnog začina
30 ml bijelog vina

Priprema recepta

Meso narežite na tanke štapiće, a isto tako papriku i mrkvu te kratko popržite te dodajte temeljac i zakuhajte. Mahune kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, a potkraj kuhanja dodajte špinat te ocijedite.

Rižine rezance stavite u vrelu vodu i ostavite stajati desetak minuta dok potpuno ne omekšaju. Vodu ocijedite. U woku na zagrijanom ulju popecite meso, a zatim izvadite. Na istom ulju popecite povrće, te ga izvadite.

U vok dodajte soja umak, protisnuti češnjak, đumbir, sezamovo ulje, biljni začin, vino, a kad zakuha, vratite meso, povrće i pripremljeno tijesto, te dobro promiješajte.

Dobar tek!

Facebook Like Button