Koja kozmetika koži lica i vrata vraća energiju i sjaj

Otkrijte kako koži lica i vrata kroz intervalni trening i ciljanu kozmetiku, seruma, maski, krema, vratiti energiju i sjaj. Koža bez energije djeluje umorno, bez sjaja, isušeno i naborano, sa sve više obješenim konturama lica.

Energija stanica kože iznimno je važna za očuvanje mladosti, zdravlja i ljepote naše kože

Jeste li se ikada zapitali na koji način zapravo funkcionira naša koža? Odgovor na ovo pitanje nalazi se u osnovnim jedinicama našeg organizma – stanicama.

Ljudsko tijelo ima oko 100 bilijuna stanica. Sva energija koju naš organizam koristi pa tako i energija stanica kože stvara se u mitohondrijima. Ljudska stanica sadrži prosječno 1500 mitohondrija. Mitohondriji su jedni od rijetkih organela koji imaju svoju vlastitu DNA molekulu.

podocnjaci serum i krema oko ociju kozmetika

Ona se razlikuje od DNA stanice po tome što je 10 puta ranjivija jer nije zaštićena membranom, a nalazi se blizu izvora slobodnih radikala te nema sofisticirane mehanizme popravka kao stanična DNA. Zbog toga je mitohondrijska DNA podložna oštećenjima koja smanjuju njezinu djelotvornost u proizvodnji energije.

Koja hrana potiče razvoj kolagena i pomlađuju nas

Manjak energije dovodi do starenja kože
Smanjena proizvodnja energije u mitohondrijima ima utjecaj na funkcioniranje različitih staničnih struktura:
> Dolazi do isušivanja kože: stvara se manje lipida i manje keratina pa kao posljedica dolazi do smanjene barijerne funkcije kože, koža se isušuje i gubi sjaj.
> Dolazi do hiperpigmentacije – stvara se manje melanina koji se slabije raspoređuje u stanicama kože pa nastaju smeđe pjege.
> Dolazi do gubitka čvrstoće i volumena: stvara se manje strukturalnih elemenata kože (kolagena, elastina, GAG molekula…), što dovodi do gubitka čvrstoće i elastičnosti.
Kao posljedica se javljaju bore koje postupno postaju sve dublje, a konture lica obješene.
> Smanjena mogućnost ulaska i iskoristivosti aktivnih sastojaka iz proizvoda za njegu kože (posebno važno kod anti-age njege).

organske prirodne maske za lice

Što je ključno za očuvanje stanica i mitohondrija kože

Rezultati ispitivanja u kozmetičkoj industriji ukazuju na to da se, primjenom metode “intervalnog treninga” u našoj beauty rutini dolazi do odličnih rezultata.

Što znači primjena intervalnog treninga na kožu lica, vrata i dekoltea?
Naime, stalna primjena istih kozmetičkih preparata za njegu kože, može dovesti do rezistencije u učinkovitosti proizvoda. Stanice koje su se vremenom privikle na iste čistače lica, tonik, ulja, maske za lice i kreme, više ne reagiraju na aktivne tvari iz tih kozmetičkih proizvoda koje koristite.

Stoga je stanicama potreban novi poticaj kako bi se aktivirale što se postiže novom preparativnom kozmetikom.
OVDJE saznajte sve o tome Kako najbrže hidratizirati kožu lica i koju kozmetiku odabrati

Konkretno, nabavite novu liniju proizvoda koji sadrže antioksidante, cink koji služi za obnovu i rast stanica, magnezij, prirodnu hijaluronsku kiselinu. To su bitni elementi koje bi trebali biti prisutni u vašoj novoj liniji preparata i kozmetike a koji će potaknuti vašu kožu da se aktivira što će joj vratiti svježinu i sjaj.

OVDJE saznajte više o MAGNEZIJU i njegovim učincima na kožu
Više o CINKU saznajte OVDJE
Sve o HIJALURONU, njegovom nastanku i učincima saznajte OVDJE

Facebook Like Button