Kosa treba cink, proteine i što još da bi bila zdrava

Kako bi optimalno funkcionirale, stanice u kosi, kao i u cijelom tijelu, trebaju balans proteina, kompleksnih ugljikohidrata, željeza, vitamina i minerala.

Od mnogih liječnika ćete čuti kako kosa može biti veliki pokazatelj općeg zdravlja cijelog organizma, a na zdravlje kose jako je važno djelovati iznutra, odnosno s kvalitetnom prehranom.

Vašoj kosi neće puno pomoći niti jedan šampon i regenerator ili maska za njegu kose ako ne posvetite pažnju kroz dobru prehranu.

njega kose cink za kosu frizura

Što treba jesti da bi vaša kosa bila jaka i zdrava ?

Za početak pronađite namirnice bogate vrijednim izvorom željeza, zatim snažan izvor proteina te niz drugih, kako za organizam samim tim i za vašu kosu, važnih mikronutrijenata kao što su cink, selen, kalij i niz B vitamina, uključujući niacin, riboflavin, tiamin i vitamin B12.

Kosa vam pojačano opada? Saznajte što treba vašoj kosi da bi prestala pojačano opadati OVDJE

Poznato je da cink sudjeluje i pospješuje obnovu stanica, osobito stanica kože, noktiju i kose

Upravo je zbog toga cink često na prvom mjestu i popisu one hrane koja ga sadrži i koja se preporučuje za zdravlje kose.
I zato, iako je važno njegovati kosu izvana kvalitetnim proizvodima koji zasigurno izvana djeluju na snagu vaše kose, pravi početak za njeno zdravlje kose nalazi se na tanjuru.

Stoga krenite s konzumacijom uravnotežene prehrane i vrlo brzo ćete vidjeti rezultate nakon čega ćete lakše moći izabrati svoje preparate za njegu kose.

Saznajte kako ćete prepoznati koji vam vitamin ili minerali nedostaju OVDJE
Facebook Like Button