Korisni savjeti za njegu suhe kose

Sigurni smo da želite uživati u zimskim šetnjama, ali zima, hladan zrak i suha kosa jednostavno se ne vole.

Kako ne biste skrivali kosu ispod omiljene kape ili kapuljače, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kako pružiti suhoj kosi učinkovitu njegu, dubinsku hidrataciju i pouzdanu zaštitu.

Prvi korak za zdravu kosu je prehrana

Konzumacirajte namirnice bogate omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, kalcijem, željezom i proteinima i vaša će vam kosa biti zahvalna.

Pžljivo birajte češalj

Odlučite se na češalj sa širokim zupcima kako biste svoju kosu što manje oštetili prilikom češljanja. Preporuka je da kosu ponekad “počešljate” prstima kako biste oslobodili prirodna ulja iz tjemena te ih rasporedili po kosi koja će nakon toga biti sjajnija.

zima-kosa-1

Masaža vlasišta zlata vrijedan za kosu

Uzmite nekoliko minuta za predah i lagano izmasirajte vlasište. Osim što ćete se opustiti, dodatno ćete prokrviti vlasište i potaknuti kosu na rast.

Koja je njega najbolja za suhu kosu

Koristite bogate šampone i regeneratore koji pružaju dubinsku hidrataciju. Isprobajte liniju čiji šampon i regenerator sadrže kremastu formulu koja čisti, obnavlja i jača kosu te ju ne čini teškom.

Glavni sastojci formule su mliječni proteini koji jačaju kosu iznutra i oživljavaju je kako bi bila podatna na dodir, ulje makadamije koje prodire dubinski u kosu i time povećava njezinu elastičnost te Eucerit koji obavija površinu kose i tako je štiti od vanjskih utjecaja.

Također, smanjite upotrebu toplinskih uređaja za oblikovanje kose i pokušajte što češće sušiti kosu bez upotrebe sušila za kosu.

Najbolja frizura za suhu kosu

Jedno od najboljih rješenja je stepenasto oblikovana kosa. Ovakva frizura će pridonijeti zdravom izgledu vaše kose stvarajući dojam lepršavosti i volumena.

Dajte sve od sebe kako svojoj kosi ne biste oduzimali njezinu prirodnu vlažnost, k tome ju aktivno i kvalitetno hranite, iznutra i izvana, a kosa će vam uzvratiti besprijekornim izgledom u svako doba. Uživajte u predivnoj kosi i tijekom zime!

Uz dopuštenje: Dialog komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button