Pastrva je iznimno fina riba, a ovaj recept za file od pastrve izuzetno je jednostavan za napraviti, a ujedno je prebogat finim slatkim okusima riječne ribe.
Kao i mnoge ribe tako i riba hama ima nekoliko imena na našoj obali Jadrana pa ovu ribu negdje zovu sjenka, negdje grb, krb, a u nekim priobalnim mjestima morski orao, sokol.
Prava ljetna rapsodija okusa nalazi se u ovom izuzetno raskošnom receptu koji čine romb i sabljarka uz škampe i rakove koji će dodatno obogatiti ovo pravo morski jelo.
Uz zavodljiv okus tiki koktela Molokini uživajte u svom savršenom ljetnom gastro putovanju na nekoj od plaža ili terasa okupanih suncem.
Tapenada je jedan od najpopularnijih vrlo ukusnih namaza od mirisnog bilja, inćuna, maslina i kapara koji paše uz gotovo sva jela.
Srdele nas najviše podsjećaju na ljeto, more, gradele i bezbrižno uživanje u hrani pod vrelim ljetnim nebom, a još kada ih spremamo u hrskavoj tempuri okusi su potpuno zaokruženi.
U vrućim ljetnim danima, kad se poželimo osvježiti nekom hranom, prva nam je pomisao mirisna i sočna voćna salata, a ako hoćemo napraviti jednostavan detoks onda je voće opet zasigurno najbolji izbor za to.
Najpopularniji način za pripremu svježih jagoda su one prema receptu Romanov.
Osvježenje po vašoj mjeri! Ako ste ljubitelj Radlera, aromatiziranih piva voćnog okusa, onda će vas ovaj recept s jagodama sigurno razveseliti!
Jeste li već probali voćnu salatu s pjenušcem, jer ako niste onda je ljeto pravo vrijeme za ovakve osvježavajuće okuse.