Arancini su izvrstan talijanski specijalitet koji možete napraviti dosta brzo i servirati uz neku osvježavajuću salatu, a ovaj recept zaista je jednostavan i odmah ćete ga zavoljeti.
U današnje vrijeme kad recikliranje hrane postaje novi trend donosimo vam sjajnu ideju za glavno jelo koje možete napraviti lako, a rezultat na vašoj trpezi bit će sjajan.
Arancini od bijelog mesa, od piletine ili ako želite puretine
SASTOJCI ZA RECEPT
100 g riže za rižota
75 grama usitnjene piletine
maslinovo ulje
1 manji luk ili ljutika
1 češanj češnjaka
500 ml pilećeg temeljca
2 žlice naribanog parmezana
PRIPREMA ARANCINA
U tavi zagrijete maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak te pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte i rižu te nastavite lagano pirjati dok riža ne postane staklasta.
Lagano dodajte pileći temeljac i kuhajte dok se riža ne skuha. Dodajte u tako kuhanu rižu ostatke usitnjene piletine, naribajte sir parmezan, sol, papar i sitno nasjeckani peršin te dobro promiješajte.
Ohladite smjesu od riže i ostalih sastojaka, te uz pomoć žlice oblikujte malene kuglice. Svaku kuglicu umočite u brašno te potom u razmućeno jaje i u krušne mrvice.
Pržite u dubokoj posudi s dosta ulja sve dok arancini ne postanu zlatne boje. Izvadite arancine iz ulja te ostavite na kuhinjskom papiru da se ocijedi višak ulja.
Možete poslužiti vruće uz zelenu salatu.