Jednostavni arancini s piletinom ili puretinom

Arancini su izvrstan talijanski specijalitet koji možete napraviti dosta brzo i servirati uz neku osvježavajuću salatu, a ovaj recept zaista je jednostavan i odmah ćete ga zavoljeti.

U današnje vrijeme kad recikliranje hrane postaje novi trend donosimo vam sjajnu ideju za glavno jelo koje možete napraviti lako, a rezultat na vašoj trpezi bit će sjajan.

arancini s piletiom ili puretinom

Arancini od bijelog mesa, od piletine ili ako želite puretine

SASTOJCI ZA RECEPT
100 g riže za rižota
75 grama usitnjene piletine
maslinovo ulje
1 manji luk ili ljutika
1 češanj češnjaka
500 ml pilećeg temeljca
2 žlice naribanog parmezana

PRIPREMA ARANCINA
U tavi zagrijete maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak te pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte i rižu te nastavite lagano pirjati dok riža ne postane staklasta.

Lagano dodajte pileći temeljac i kuhajte dok se riža ne skuha. Dodajte u tako kuhanu rižu ostatke usitnjene piletine, naribajte sir parmezan, sol, papar i sitno nasjeckani peršin te dobro promiješajte.

Ohladite smjesu od riže i ostalih sastojaka, te uz pomoć žlice oblikujte malene kuglice. Svaku kuglicu umočite u brašno te potom u razmućeno jaje i u krušne mrvice.

Pržite u dubokoj posudi s dosta ulja sve dok arancini ne postanu zlatne boje. Izvadite arancine iz ulja te ostavite na kuhinjskom papiru da se ocijedi višak ulja.

Možete poslužiti vruće uz zelenu salatu.

Facebook Like Button