Punjene okruglice od riže ukusne i tako lagane

Isprobajte tradicionalnu talijansku verziju “okruglice od riže na telefonu”, koje ćete dobiti tako da u sredinu stavite kockicu mozzarelle (ili sira provatura) te sve stavite u smjesu za paniranje. Kada zagrizete vruće okruglice, sir će se otopiti i rastegnuti pa je zbog toga ovo jelo dobilo simpatično ime Suppli al telefono, “okruglice na telefonu”.

Sastav za recept

Za okruglice:
1/2 kg riže
100 g maslaca
100 g parmezana
1 l povrtne juhe
4 žlice krušnih mrvica
3 žlice oštrog brašna
1 jaje
ulje od sjemenki za prženje

Za ragu:
80 g maslaca, 50 g iznutrica od peradi
50 g teletine, 50 g gljiva
100 g pršuta
50 g janjeće naraslice
1 čaša bijelog vina, 2 žlice brašna
1 luk, sol, papar

Priprema recepta:
Kuhajte rižu u juhi 20 minuta, ocijedite ju i začinite sa 100 g maslaca i naribanog parmezana; pustite da se ohladi. U velikoj tavi zagrijte maslac i dodajte nasjeckani luk, zatim narezani pršut i gljive, komadiće teletine, iznutrice i naraslice. Posolite, popaprite i prelijte vinom. Pustite da ispari i dodajte malo brašna i vode kako biste dobili gustu kremu. S 2 žlice izradite okruglice od riže, napravite otvor u sredini i napunite ga 1 žličicom mesnog ragua. Zatvorite tako da dobijete punjenu okruglicu, stavite u brašno pa u razmućena jaja i krušne mrvice. U široj tavi zagrijete ulje od sjemenki i ispržite okruglice. Ocijedite ih kad pozlate, posušite u papirnatom ubrusu i poslužite ih tople.

Vrijeme pripreme: 50 minuta
Poslužite uz crno vino

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Mama
Fotografija: kochtopf