Kolač od rogača bit će pravi slatki specijalitet zimskih okusa na vašoj blagdanskoj trpezi, a miris domaćeg kolača uvijek je doprinosi domaćoj i toploj atmosferi u našem domu.
Recept za ovaj ukusan desert i kolač donosi nam restoran Bota Šare.
Sastojci za recept:
jaja 4
šećer 1 šalica
mlijeko 1 šalica
ulje 1 šalica
brašno 1 šalica
orasi mljeveni 1 šalica
rogač mljeveni 1 šalica
jabuka ribana 3 komada
prašak za pecivo 1 vrećica
čokolada za kuhanje 10 dkg
Priprema:
Biskvit
Jaja izbatiti sa šećerom zatim dodati mlijeko i ulje te dodatno dobro izmješati. Zatim dodati suhe sastojke te jabuku. Peći u plitkoj tepsiji 35-40 min na 170 stupnjeva.
Glazura
Čokoladu rastopiti, dodati 3 žlice ulja, dobro izmješati te preliti po ispečenom biskvitu. Može se konzumirati odmah dok je toplo.
Uz dopuštenje: B.E.T. Sve fotografije)
Saznajte još:
Prhki keksi sa marmeladom – zvijezdice su desert koji obilježavaju Božić
Kolač od limuna by Robert Hromalić kao stvoren za ove blagdane
Medenjaci od bundeve ili buče mirisni su desert jeseni
Kolač od bijele čokolade i jagoda zove na još i još
Orahnjača ili orehnjača kraljica tradicionalne hrvatske trpeze