Prhki keksi sa marmeladom

Odlični prhki keksi spravljeni s marmeladom koji ima daje lakoću i punoču okusa.

Sastojci
360g glatkog baršna
20g škrobnog brašna
140g šećera u prahu
250g margarina
ribana korica 1 naranče
1 vrećica vanilin šećera
malo soli
1 jaje
šećer u prahu za posipanje
100g marmelade – najbolje od naranče

Na radnoj ploči prosijte brašno sa škrobnim brašnom i šećerom u prahu. Hladni margarin narežite na komadiće pa ga promješajte sa ribanom, koricom naranče, vanilin šećerom, jajetom i solju pa dodajte u brašno. Od svega toga umjesite glatko tijesto i zatim ga omotano u prozirnu foliju ostavite u hladnjaku na dva sata.

Na radnoj površini posutoj brašnom razvaljajte tijesto na debljin od oko 5mm, te pomoću kalupa – modlica oblikuje kekse, s tim da jedan oblik mora imati izrezan kružić u sebi. Složite ih na lim ili još boje na papir za pečenje i pecite 15-ak min na temperaturi od 180 C

Kad se speku, odmah ih odvojite od papira ili protvana i ostavite da se dobro ohlade

Zatim dio kolačića koji su bez kružića posipajte šećerom u prahu a drugi dio premažite marmeladom i zajedno slijepite

Autorica: Marta Pribanić
Slike: Marta Pribanić