Prhki keksi sa marmeladom

Odlični prhki keksi spravljeni s marmeladom koja im daje lakoću i punoću okusa. Ovi suhi kolačići izdržljivi su desert koji može stajati i nekoliko dana pa su stoga pogodni za blagdanku trpezu kada uvijek možete posegnuti za ovim slatkim zalogajem

Sastojci za prhke kekse s marmeladom

360g glatkog brršna
20g škrobnog brašna
140g šećera u prahu
250g margarina
ribana korica 1 naranče
1 vrećica vanilin šećera
malo soli
1 jaje
šećer u prahu za posipanje
100g marmelade – najbolje od naranče

Priprema recepta

Na radnoj ploči prosijte brašno sa škrobnim brašnom i šećerom u prahu. Hladni margarin narežite na komadiće pa ga promiješajte s ribanom, koricom naranče, vanilin šećerom, jajetom i solju pa dodajte u brašno. Od svega toga umijesite glatko tijesto i zatim ga omotano u prozirnu foliju ostavite u hladnjaku na dva sata.

Na radnoj površini, posutoj brašnom, razvaljajte tijesto na debljinu od oko 5mm, te pomoću kalupa – modlica oblikuje kekse, s tim da jedan oblik mora imati izrezan kružić u sebi. Složite ih na lim ili još boje na papir za pečenje i pecite 15-ak minuta na temperaturi od 180 C.

Kad se keksi s marmeladom ispeku, odmah ih odvojite od papira ili protvana i ostavite da se dobro ohlade.

Zatim dio kolačića koji su bez kružića posipajte šećerom u prahu, a drugi dio premažite marmeladom i zajedno slijepite.

Dobar tek!

Autorica: Marta Pribanić
Slike: Marta Pribanić

Facebook Like Button