Orzo od liganja s božićnim aromama na vašoj blagdansko trpezi

Orzo od liganja sočan je recept koji nam dolazi iz kuhinje restorana Bota Šare, a svi znamo da je ječam itekako hranjiva namirnica koja u spoju s lignjama i mirisnim bijelim vinom daje sjajne okuse na vašem tanjuru.

Sastojci za recept:

ječam 200g
riblja juha 1l
lignje 400 g
bijelo vino 0,5 dcl
luk 200g
naranča 1 komad
maslinovo ulje 4 jušne žlice
papar, sol, klinčić, cimet po želji

Priprema recepte:

Na maslinovom ulju prodinstati luk, zatim dodati lignje narezane na kolutiće. Ječam prethodno namočen u vodi 1 sat procijediti te dodati lignjama. Zatim podliti bijelim vinom, kad lagano ispari polijevati ribljim temeljcem. Dodati začine po želji te kuhati barem pola sata ovisno o ječmu. Pred kraj dodati naranču narezanu na kockice.

Uz dopuštenje: B.E.T. (sve fotografije)

Facebook Like Button