Podušene lignje starinski je mediteranski recept koji osvaja

Lignje su jedno od najčešće pripremanih jela iz mora, a podušene lignje su toliko ukusne da ćete ovaj dalmatinski, tradicionalni recept naprosto obožavati.
Ako ste do sada već kušali podušene lignje, a pitali ste se kako se pripremaju sada ćete ih moći pripremiti u vašoj kuhinji i uživati u okusima kad god poželite prizvati mirise i okuse starinske, mediteranske kuhinje.

Ovaj rustikalni recept za podušene lignje donosi nam malostonska obitelj Šare koja ovaj specijalitet priprema redovito u svom zagrebačkom restoranu Bota Šare :) Probajte i vi, bit ćete oduševljeni!

podusene lignje recept za jadranske lignje

Sastojci za recept s lignjama

-lignje 1kg
-maslinovo ulje 0.5 dcl
-luk 20 dkg
-2 režnja češnjaka
-Riblja juha 3 dcl
-stonska sol po želji
-papar po želji
-lovor 1 list
-vrisak grančica
-plavac mali Pelješki 1.5 dcl
-grožđe 10 dkg
-tučene masline 10 dkg

Priprema lignji

Luk narezati na ploške te propirjati na ulju. Kada je luk dobio zlatno žutu boju dodati češnjak, zatim posoliti i dodati primorski vrisak, lovor, papar te zaliti crnim vinom i ribljom juhom, dodati prethodno očišćene lignje i kuhati pola sata. Pred kraj dodati grožđe i masline.

OVDJE pronađite još nekoliko recepta s lignjama

Lignje na dubrovački s toplom salatom od krumpira i rikule
Jadranske lignje prema originalnom dubrovačkom receptu
Punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarellom

Foto: Bora šare i Select PR

Facebook Like Button