Nezaobilazni recept tradicionalne mađarske kuhinje zasigurno je Sekeli gulaš ili kako ga još zovu Szekely gulaš, specijalitet koji se spravlja od kiselog zelja, mesa, vrhnjem i finim začinima. Ovu vrhunsku domaću poslasticu kuhari preporučuju jesti u hladnijim danima.
OVDJE pronađite još dva sočna zimska recepta s kiselim zeljem/h6>
Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom
Sarma je najtraženije zimsko jelo a pred vama je domaći recept
Sastojci za sekeli gulaš sa zeljem
1/4 kg svinjetine
4 dkg masti
15 dkg luka
1/2 kg kiselog zelja
1 dl kiselog vrhnja
sol, papar
crvena paprika, kim
Priprema sekeli gulaša
Meso narežite na kockice. Luk izrežite na sitno propirjajte ga. Dodajte papriku, meso, kim, sol i papar. Pirjajte meso. Zelje izrežite na rezance i dodajte ga u meso. Podlijevajte i pirjajte oko sat i pol. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.
Dobra tek!
Piše: Wish.hr
Fotografija: ilovebutter