Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom

Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom savršeno je i pravo zimsko jelo koje obožavamo jesti u hladnim danima.
Zimi volimo teža jela koja će nas ugrijati, a gastro chef Josip Čonkaš posljednjih je deset godina zadužen za osmišljavanje i pripremu ukusnih i autohtonih jela zagorskoga kraja.

Koje god jelo odabrali ovih dana, ugodna i domaća atmosfera na Medvednici uz dobro društvo, čist zrak i čašicu kuhanog vina zasigurno će vas oduševiti i pripremiti za nove svakodnevne užurbane izazove.

U narednim zimskim danima uz čarobnu gastro idilu doživjeti možete i snježne radosti od kojih su uvijek one najradosnije i najljepše ispisane upravo na Sljemenu.

Potrebne namirnice:

Priprema:
25 dag crvenog luka
1 dag soli
1 dag paprika slatka (mljevena)
0,5 dag papar
15 dag špek (hamburger)
1 dag Vegete
0,1 dag lovorov list
1,8 kg buncek
1,5 kg krumpir
1 kg kupus kiseli

Restani krumpir:

Nakon što smo skuhali krumpir u kori, oljuštimo ga i narežemo na ploške. Crveni luk narežemo i popržimo ga do zlatno žute boje. Na luk dodamo krumpir i začine i sve zajedno dinstamo. Po želji možemo podliti s goveđim temeljcem.

Kiseli kupus:

Popržiti sitno narezan luk i dodamo na kockice narezan hamburger. Kad sve popržimo, dolijemo vodom, rezanim kupusom i začinima. Dinstamo dok se kupus ne zacakli.

Buncek:

Kuhati dok ne omekša (1,5 – 2 sata)

Ove zime hotel Tomislavov dom i restoran u turističkim apartmanima Snježna kraljica predstavljaju dobro nam znane zimske specijalitete koje ćemo zavoljeti na prvu.

Fotografija: Filip Popović

Facebook Like Button