Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom

Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom savršeno je i pravo zimsko jelo koje obožavamo jesti u hladnim danima.
Zimi volimo teža jela koja će nas ugrijati, a gastro chef Josip Čonkaš posljednjih je deset godina zadužen za osmišljavanje i pripremu ukusnih i autohtonih jela zagorskoga kraja.

OVDJE pronađite još dva recepta sa kiselim zeljem iz domaće kuhinje koji će vas sjajno ugrijati zimi

Sekeli gulaš nezaobilazni recept zimske kuhinje
Sarma je najtraženije zimsko jelo a pred vama je domaći recept

Koje god jelo odabrali ovih dana, ugodna i domaća atmosfera uz dobro društvo i čašicu kuhanog vina zasigurno će vas oduševiti i pripremiti za nove svakodnevne užurbane izazove.

Potrebne namirnice za kuhani buncek sa kiselim zeljem:

25 dag crvenog luka
1 dag soli
1 dag paprika slatka (mljevena)
0,5 dag papar
15 dag špek (hamburger)
1 dag Vegete
0,1 dag lovorov list
1,8 kg buncek
1,5 kg krumpir
1 kg kupus kiseli

Priprema restanog krumpira:

Nakon što smo skuhali krumpir u kori, oljuštimo ga i narežemo na ploške. Crveni luk narežemo i popržimo ga do zlatno žute boje. Na luk dodamo krumpir i začine i sve zajedno dinstamo. Po želji možemo podliti s goveđim temeljcem.

Priprema kiselog kupusa:

Popržiti sitno narezan luk i dodamo na kockice narezan hamburger. Kad sve popržimo, dolijemo vodom, rezanim kupusom i začinima. Dinstamo dok se kupus ne zacakli.

Buncek:

Kuhati dok ne omekša (1,5 – 2 sata)

Sve servirajte na velikom plićem tanjuru i ako želite uz ukusnu palentu ili kako ih još zovemo žgance, a možda i fini mirisni domaći kukuruzni kruh :)

Fotografija: Filip Popović

Facebook Like Button