Svoje najmilije najviše ćemo obradovati druženjem uz domaće gastro delicije, a mirisni picek, sočni mlinci i ukusne mahune jedna su od najomiljenijih jela našeg krajaa
OVDJE pronađite još nekoliko sjajnih domaćih recepata koje ćete pripremati i jesti s guštom
Đuveč s mlincima
Bakin grah s bukovačama
Savršena zimska variva: recepti za leću i grah
Domaći štrukli na tri načina
Sastojci za recept:
2,5 kg piceka (1 komad)
500 g mlinci
150g mahuna
2l pilećeg temeljca
1dcl ulja
Sol,papar
2 štapića cimeta
2 zvjezdasta anisa
Priprema recepta
Od domaćeg piceka skinemo vrat, dio krila, nogice te ih stavimo kuhati sa cimetom i anisom u vodi te sa time dobijemo pileći temeljac. Piceka pečemo u dubljem plehu na 180 C/1.45 min uz lagano podlijevanje sa njegovim sokom. Mlince nadrobimo u posudu te zalijemo prokuhanim pilećim temeljcem i ostavimo da se natope 15-20 min.
Kada je picek gotov izvadimo ga iz pleha i dio tekućine stavimo sa strane, a u pleh sa ostatkom umješamo nabubrene mlince te zapečemo 10 min u pećnici. Na tavi popržimo prokuhane mahune te zalijemo sa ostatkom tekućine od pileće pečenke.
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)