Đuveč s mlincima

Miris domaće hrane uvijek pobuđuje i pojačava apetit, naročito ako budi sjećanje na bakinu kuhinju iz djetinjstva.

Sastav za recept:

Za 6 osoba

6 pilećih bataka sa zabatcima
2 glavice luka
4 režnja češnjaka
250 g maslaca
50 g Zvijezda stolnog margarina
2 ljute papričice
400 g pelata rajčice
žličica soli
papar po želji
1/2 žličice suhog bosiljka
450 g smrznutog povrća za đuveč
1 dl vrhnja za kuhanje
žlica crvene paprike
vezica peršina
rajčica

Način pripreme:

Očistiti i sitno isjeckati luk. U zagrijani đuveč dodati malo Zvijezda stolnog, kada se otopi dodati luk i pustiti da se pirja, a zatim ubaciti oprane i krupnije isječene papričice. Posoliti, popapriti, i dodati malo bosiljka.

Pileće batake malo zarezati, pa ubaciti da se poprže sa lukom i papričicom. Začiniti. Zatim dodati isjeckane pelate i češnjak. Odložiti da se prokuha. Uključiti pećnicu na 200 stupnjeva C.

kada jelo prokuha dodati smrznuto povrće, crvenu papriku i vrhnje za kuhanje, a zatim dodati mlince te ih preliti vodom da ih prekrije. Prije stavljanja u pećnicu posložiti kolute rajčice po površini i peći 20 – 30 minuta. Poslužiti toplo.

Dobar tek želi vam Zvijezda!