Dva vrhunska recepta za salate od rotkvice i mladog luka za sve koji traže lagani i zdravi obrok

Sezona i konzumacija rotkvica i mladog luka počinje u proljeće, a kako bi u svoju kuhinju unijeli malo proljetnih boja i okusa donosimo vam dva odlična recepta za salate od neizostavnog proljetnog povrća koji su sjajni za detoks, ali i za smanjanje unosa bespotrebnih kalorija.

Recept za laganu detoks salatu broj 1 – Zelena salata, rotkvica i mladi luk

Prije same pripreme salate svo povrće dobro operite. U dublju posudu stavite vezicu mladog luka i vezicu rotkvice sitno narezane, pa im dodajte zelenu salatu izrezanu na trakice. Narezanom povrću dodajte malo ulje i limunova soka po želji. Po želji možete dodati i na kockice narezan feta sir. Ukoliko dodate feta sir salatu nema potrebe soliti. Gotovu salatu stavite na kratko u hladnjak, pa ju hladnu poslužite.

salate-1

Recept za detoks salatu broj 2 – Mladi luk i rotkvica

Prije same pripreme salate mladi luk i rotkvice dobro operite. U dublju posudu stavite mladi luk narezan na kolutiće pa ga posolite i prelite octom i ostavite da odstoji. Rotkvice isjeckane na kolutiće popaprite i prelite uljem. Pomiješajte mladi luk i rotkvice pa im dodajte šalicu kiselog vrhnja i ostavite u hladnjaku. Kada salata bude hladna spremna je za posluživanje.

U slast!

Facebook Like Button