Recepti svijeta

Kruška Helena slatka rapsodija na nepcima

Slastica kruške Helene ili Kruške lijepe Helene tradicionalni je biser Francuske kuhinje.

Kad se spoje tartufi, crni njoki i svježa sabljarka – recept Davida Skoke

Za sve koji vole okus svježe ribe, ali ne mogu odoliti mirisu tartufa i sočnim okusima njoka ovo je savršen recept, a donosi nam ga popularni hrvatski chef David Skoko.

Tartar od tune s tartufima ala David Skoko

Jesen uvijek u nama budi snažnije kulinarske okuse i mirise, a kada se oni vežu za tartufe i ribu tunu onda želje za takvim specijalitetima ne manjka.

Zašto su tartufi najcjenjenija gastro delicija na svijetu

Legende o tartufima zanimljive su i intrigiraju maštu baš kao što njihov miris intrigira nepca.

Chef David Skoko donosi recept za rižot od bukovača i šampinjona

Dobrom i sočnom rižotu teško tko može odoljeti, a još kada nam recept donosi chef David Skoko znamo unaprijed da će nas okusi osvojiti.

Ukusni žele od dunja s vinom ili po domaće kitnkez

Žute su dunje odnedavno postale opet pravi gastronomski hit i trendovsko voće, a ovaj puta vam donosimo recept za žele od dunja i vina.

Istarski fuži s tartufatom tako jednostabmo a tako sjajno jelo

Istra je poznata po finim gastronomskim zalogajima, a jedna od prvih pomisli na ukusan obrok istarski su fuži koji pružaju sjajne mogućnosti u kombinacijama i sljubljivanju s autohtonim istarskim namirnicama, poput sjajnih tartufa.

Najdražu kavu napravite prema ljetnom receptu

Ovaj recept će sigurno promijeniti način na koji gledate na kavu!

Fermentirani češnjak savršen saveznik imuniteta – napravite svoj

Fermentirana hrana prava je prirodna ljekarna koja naše tijelo održava zdravim i jakim, a uz ovaj recept prema kojem ćete napraviti svoj fermentirani češnjak zasigurno ste korak više prema jačem imunitetu.

Kava kavu sanjate – kako pripremiti savršeni Caffe Latte?

Uz ovaj recept vaša će jutarnja i popodnevna kava poprimiti nove dimenzije užitaka. Donosimo vam recept za pripremu savršene Caffe Latte mirisne kave u nekoliko jednostavnih koraka.