Romb ili iverak kako god zvali ovu ribu bit će sjajan ručak

Iverak ili romb ukusna je bijela riba koja je izuzetno slatka i ukusna ako se pripremi prema dobrom receptu.

Zbog zanimljivog izgleda ove ribe, pljosnata i oblika romba po kojem je dobila i ime, može biti i izuzetno dekorativna već pri serviranju.

OVDJE saznajte kako pripremiti ribu na roštilju

Čak i ako niste baš čovjek “od ribe” iverak ili romb bi vam se mogao jako dopasti, jer ima izuzetno kvalitetno, sočno i “slatko” bijelo meso.
Stoga isprobajte ovaj recept koji bi mogao postati vaš omiljeni specijalitete kada je bijela riba u pitanju.

Priprema recepta

Nekoliko režnjeva češnjaka očistite nasjeckajte i kratko popržite s maslacem na tavi te ostavite na toplom mjestu.
Zatim očišćeni iverak ili romb samo kratko operite ispod vode, pa ga ostavite da se malo osuši na kuhinjskoj krpi par minuta, a do tada ga prelijte s cijeđenim sokom jednog limuna. Zatim ga posolite, popaprite, uvaljate u pripremljeno prosijano brašno.

Ovako pripremljenu ribu stavite peći na pripremljeni poprženi češnjak u tavi i pecite s obje strane oko 5 minuta. Čim je riba gotova ovijte je aluminijskom folijom da zadrži svoju toplinu i miris od pečenja. U istu tavu u kojoj sete pržili iverka dodajte začinsko mediteransko bilje, sol prema želji i papar i dodajte ribljeg temeljca te sve kratko propirjajte. Odmotajte romb ili iverak i vratite u tavu. Okrenite sa svake strane ribu, a svaka strana neka upija ovaj sočan temeljac po nekoliko sekundi.

Ribu servirajte prema želji uz prilog s kuhanim krumpirom kojeg možete preliti s temeljcem u kojem je bila riba.

Dobar tek!

Facebook Like Button