Tartovi s kozjim sirom i ljutikom iz kuhinje Marry Berry

Donosimo vam recept Marry Berry, poznate kuharice koju možete pratiti na 24Kitchen kanalu, za tart od kozjeg sira i ljutikom, kao sjajnu inspiraciju za današnji ručak.

OVDJE pronađite još nekoliko recepata koji će vas oduševiti ako volite jesti fini tart

Frangipane tart sa svježim smokvama
Obožavani Tart od sira
Tart s jagodama i bananama

tartovi-s-kozjim-sirom

Sastojci za recept

Za 8 tartova, 60 minuta

Za tijesto:
175 g brašna, dodatno za posipanje
100 g hladnog maslaca, u kockicama
1 jaje, umućeno
30 g oraha, krupno sjeckanih
sol i svježe mljeveni crni papar

Za nadjev:
1 žlica ulja
500 g ljutike, tanko narezane
2 žlica balzamičnog octa
1 žlica šećera muscovado
300 g mekanog kozjeg sira
2 jaja iz slobodnog uzgoja, umućena
2 žlica nasjeckanog svježeg peršina

Postupak za izradu recepta

Zagrijte pećnicu na 200°C i unutra stavite veliki lim za pečenje da se zagrije.

Za tijesto, stavite brašno, maslac i malo soli u blender dok mješavina ne postane poput krušnih mrvica. Možete i bez blendera tako da u zdjeli prstima utrljate maslac u brašno. Dodajte umućeno jaje i žlicu vode pa miješajte dok se ne oblikuje tijesto.

Lagano pobrašnite radnu površinu i izvaljajte tijesto na tanko (oko 3mm) te ga posipajte sjeckanim orasima. Prekrijte ga plastičnom folijom i zarolajte kako bi se orasi utisnuli u tijesto. Izrežite na 8 krugova pomoću kalupa ili tanjurića i time obložite kalupe za kolačiće. Ostavite u hladnjaku da se ohladi dok pripremate nadjev.

Zagrijte ulje u tavi, stavite ljutiku i pržite je na jakoj vatri oko dvije minute uz neprestano miješanje. Zatim smanjite vatru, poklopite i pržite još 10 minuta dok ne omekša. Dodajte ocat i šećer, kuhajte još 15 minuta uz povremeno miješanje, dok ljutika ne posmeđi i karamelizira se. Ostavite sa strane da se ohladi.

U zdjelu stavite kozji sir, umućena jaja i pola količine peršina. Začinite solju i paprom pa miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Probodite baze ohlađenih kalupa čačkalicom na više mjesta i u njih stavite po žlicu mješavine s ljutikom. Preko toga prelijte mješavinu s kozjim sirom.

Poredajte kalupe po zagrijanom limu i pecite 20 minuta u pećnici ili dok tijesto ne poprimi koricu, a nadjev se slegne i postane zlatno smeđe boje. Posipajte s preostalim sjeckanim peršinom i poslužite toplo ili hladno.

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)

Facebook Like Button