Idealan doručak je proteinski doručak

Proteinski doručak koji se sastoji od zobenih pahuljica, različitog voća, jogurta, meda i kakaa bogat je izvor energije za naporan radni dan, a hrskave bruschette sa svježim sirom, crnim maslinama i sušenim rajčicama idealan su lagani doručak.

Doručak se u drevnoj Grčkoj smatrao najvažnijim obrokom kako bi se izdržao naporan radni dan, a u Engleskoj se veliki doručak jede još od 17. stoljeća.

U Belgiji i Francuskoj naročito je poznata tradicija jutarnjih croissanta i drugih finih peciva.

Sastojci za recept
30g Zobene pahuljice,
5g goji bobice
5g med
20g jogurt
20g suhe marelice
40g jabuka
cimet po zelji,
20g musle
20g čokolada

Način pripreme recepta
U čašu slojevito stavljamo redom: musle, čvrsti cjeđeni jogurt,zobene pahuljice koje smo prokuhali zajedno s goji bobicama i medom, kremu od jabuke koju smo dobili tako što smo jabuku ogulili, očistili od koštica te narezali na ploškice i lagano dinstali s cimetom dok ne omekša, pa smiksali te na vrh stavili narezane suhe marelice i posuli komadićima čokolade.

Recept: Aperitivo bar

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)