
Krepka, energetska gusta juha u kojoj čičoka ili divlji krumpir imaju glavnu ulogu, izvrsno je krem jelo prepuno kalcija, magnezija i ostalih nutritivnih vrijednosti koje su savršene za hladnije dane.
Čičoki se pripisuju još mnoge nutritivne vrijednosti koje jačaju naš imunitet, a smatra se da ima i jako antibakterijsko djelovanje koje štiti sustav našeg organizma.
Kako je jesensko i zimsko razdoblje ono u kojem pronalazimo čičoku ili divlji krumpir na našim tržnicama donosimo vam izvrstan recept za krem juhu koju ćete obožavati.
Sastav za krepkujuhu od čičoka:
500 g čičoke
150 g karfiola
100 g krumpira domaćeg
2,5 dcl mlijeka
Sol i papar po želji
Izrada recepta:
Čičoku, karfiol i krumpir izrezati na kockice, začiniti i kuhati na temeljcu otprilike 20 minuta. Dodati mlijeko i prokuhati do željene gustoće. Sve usitniti štapnim mikserom i poslužiti što toplije.
Dobar tek!
Recept podijelio s Wish mamom: Chef Frlan Vinko
Stancija Kovačići
