Juha od čičoke i povrća dat će nam snage baš kad nam treba

Krepka, energetska gusta juha u kojoj čičoka ili divlji krumpir imaju glavnu ulogu, izvrsno je krem jelo prepuno kalcija, magnezija i ostalih nutritivnih vrijednosti koje su savršene za hladnije dane.

Čičoki se pripisuju još mnoge nutritivne vrijednosti koje jačaju naš imunitet, a smatra se da ima i jako antibakterijsko djelovanje koje štiti sustav našeg organizma.

Kako je jesensko i zimsko razdoblje ono u kojem pronalazimo čičoku ili divlji krumpir na našim tržnicama donosimo vam izvrstan recept za krem juhu koju ćete obožavati.

Sastav za krepkujuhu od čičoka:

500 g čičoke
150 g karfiola
100 g krumpira domaćeg
2,5 dcl mlijeka
Sol i papar po želji

Izrada recepta:

Čičoku, karfiol i krumpir izrezati na kockice, začiniti i kuhati na temeljcu otprilike 20 minuta. Dodati mlijeko i prokuhati do željene gustoće. Sve usitniti štapnim mikserom i poslužiti što toplije.

Dobar tek!

Recept podijelio s Wish mamom: Chef Frlan Vinko
Stancija Kovačići

Facebook Like Button