Žablji krakovi u bijelom vinu i špageti od bosiljka

Delicija kojim se najviše u međunarodnom kontekstu ponosi Francuska svakako su specijaliteti od žabljih krakova. Ana Grgić, chefica kuhinje hotela Esplanade, podijelila je s nama pripremu recepta “Žablji krakovi u bijelom vinu i špageti od bosiljka” specijalitet s kojim ćete zasigurno iznenaditi svoje goste ili ukućane.

Recept za žablje krakove u bijelom vinu i špagete od bosiljka

Sastojci
250 gr žabljih krakova
45 gr luka
10 gr češnjaka
15 gr kapara
35 ml bijelog vina
350 ml vrhnja za kuhanje
15 gr kosanog peršina i bosiljka

Priprema
Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk, češnjak i kosane kapare. Dodamo žabe i lagano popržimo. Zalijemo s bijelim vinom i pustimo da iskuha. Zalijemo s vrhnjem za kuhanje i dodamo kosani peršin i bosiljak.

Špagete od bosiljka
1/2 kg brašna
5 jaja
2,5 dcl maslinovog ulja
25 gr kosanog bosiljka
Malo soli

Sve sastojke pomiješamo i napravimo glatko tijesto. Zamotamo ga u prozirnu foliju i stavimo ga u frižider na pola sata.
Razvaljamo tijesto i režemo ga.

Tekst: Ana Grgić
UZ DOPUŠTENJE REGENT ESPLANADE (naslovna fotografija)