Kuhinja cijele Južne Amerike je pod utjecajem američkih domorodaca, ali i afričkim, europskim i azijskim utjecajem.
Argentina je jedan od najvećih svjetskih proizvođača hrane. Meso, posebice govedina, pšenica, kukuruz i grahorice nalaze se na vrhu njene proizvodne liste, a jela od mesa, dio su argentinske ostavštine.
Sastojci za recept
2,25 kg goveđih rebara
2 l vode
4 žličice soli
1 žličica papra
2 veće glavice crvenog luka presječene napola
3 mrkve isječene na veće komade
250 g slatkog kupusa isječenog na kriške
3 kobasice
3 češnja sitno isjeckanog bijelog luka
2 velika oljuštena krumpira rasječena napola
1 oljuštena isječena tikvica
1 isječena zelena paprika (babura)
2 mlada skuhana kukuruza
2 rajčice isječene na četvrtine
1/2 šalice kuhanog slanutka
Priprema recepta:
Oprano goveđe meso staviti u veći lonac, naliti vodom i dodati sol i papar. Kad provri, skinuti pjenu, poklopiti i kuhati sat i pol. Dodati crveni luk, mrkvu, kupus, kobasice, bijeli luk i krumpir, pustiti da provri, poklopiti i kuhati 20 minuta. Zatim spustiti u lonac tikvicu i papriku baburu te kuhati još desetak minuta. Oštrim nožem sasjeći zrna kukuruza s klipova, dodati ih u juhu zajedno s rajčicama i slanutkom i kuhati još 5 minuta.
Pažljivo odliti juhu u drugi lonac, skinuti suvišnu masnoću i služiti kao bujon. Meso isjeći na komade, poredati na veliku plitku zdjelu, garnirati povrćem iz juhe i služiti kao glavno jelo.
Dobar tek!