Neodoljiva raw torta s borovnicama – zdravi desert bez pečenja

Volite li zdravu prehranu, svježe voće i bogate okuse koji ne opterećuju tijelo? Onda je ovaj recept, bez pečenja za tortu s borovnicama i malinama pravi izbor za vas!

Inspiriran knjižicom recepata Slatke strasti Mihaele Devescovi, ovaj desert spaja jednostavnost, zdravlje i neodoljiv okus.
Ova torta napravljen od sirovih namirnica, bogat je hranjivim tvarima, lako probavljiv i savršen za ljetne trenutke uživanja. Bilo da ste ljubitelj borovnica, obožavatelj zdravih slastica ili samo želite isprobati nešto novo, ovaj kolač/torta bez pečenja oduševit će vas svojom svježinom i kremastom teksturom.

Pripremite se za desert koji će razveseliti vaše nepce i oduševiti goste na svakoj zabavi!

Svi recepti su popraćeni s raskošnim fotografijama. U knjizi su detaljno opisani prednosti izrade slastica spremljenih od sirovih sastojaka i nudi jednostavne savjete kako rukovati sa sastojcima i kako izvući hranjive tvari iz njih.

Za ljetne zabave napravila sam dva recepta iz ove knjige, ovaj cheesecake i nevjerojatan puding od banane za koji ću naknadno podijeliti recept.

Sastojci za recept:

Tijesto
1,5 šalica oraha
1 šalica datulja
1/2 šalice kokosa

Krema
2 šalice indijskih oraščića, namočenih u vodi
3/4 šalice kakao maslaca
2 limete
1 šalica borovnica i malina
10 kapi eteričnog ulja od slatke naranče
4 žlice sirupa od agave

Ukras za tortu
1/2 šalice svježih malina ili borovnica
nekoliko listova metvice

Priprema recepta:

Indijske oraščiće namačite u vodi dva do tri sata prije pripreme recepta. Namakanje oraha od velike je korist za probavu. Orašasti plodovi sadrže enzime koji su teže probavljivi a namakanjem će se dobiti više hranjivih sastojaka iz njih i biti će lakše probavljiviji.

Izmiješajte sve potrebne sastojke za tijesto u blenderu dok ne budu dobro usitnjeni. Smjesti istresite u kalup za torte i čvrsto pritisnite rukama.

Otopite kakao maslac, te sa svim ostalim sastojcima za kremu sameljite u blenderu dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu. Ulijte kremu preko tijesta u kalup za tortu.

Ukrasite s listićima metvice i svježim bobicama marelica ili borovnica. Ostavite minimalno četiri sata u hladnjaku.

Izdvojeno:

> Ova torta može stajati u hladnjaku ili zamrzivaču do 4 dana
> Za ovaj recept trebate nestandardne sastojke koji nisu nužno jeftini ali su jako ukusni
> Ne morate se brinuti zbog viška kalorija ako pazite na težinu, namirnice su jako hranjive i brzo se probave
> Svi koji su probali ovu tortu rekli su kako se ne osjećaju “teško” i umorno nakon što su pojeli cijeli komad
> Izrazito je lagana, a ova torta je u to uvjerila i najveće skeptike zdrave prehrane

Iskušajte ovaj recept. Garantirano će vam se svidjeti.

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button