 
					Peruanska causa popularno je jelo od krumpira, predivnog zelenog Perua, u kojem se osobito uživaju stanovnici, ali i brojni turisti uz obalu Tihog oceana.
Peruanska causa – potrebne namirnice:
1 kg krumpira
4 žličice amarilo paste
200 ml majoneze
2 velike mrkve
200 grama graška
1 crveni luk
1 avokado
100 ml biljnog ulja
sok 1 limete
sol i papar po želji
Postupak i izrada recepta:
Skuhajte krumpir u kori. Očistite ga i pretvorite u pire dok je krumpir još uvijek topao. U smjesu dodajte ulje, sok od limete i amarillo pastu. Amarillo je peruanska vrsta žute i ljute papričice, koja se zdrobi u mužaru i sljubi s biljnim uljem. Ako nemate amarillo pri ruci za izradu paste poslužit će i druge ljute vrste papričica.
OVDJE saznajte i više o ljutim začinima koje mnogi od nas obožavaju!
Ljuti začini fatalno dobrih okusa savršenih za zdravlje 
Najvrući i najljući začini svijeta
Zatim dodajte sol prema želji. Pomiješajte skuhanu mrkvu narezanu na komadiće s kuhanim graškom, fino narezanim lukom i majonezom, te krenite sa slaganjem ovoga jela. Imajte na umu da se umjesto povrća može koristiti i druge namirnice poput morskih plodova, pa čak i tuna iz konzerve.
Uzmite modlicu za serviranje i napunite je prvo slojem krumpira. Na njega položite svježe i tanko narezane ploške avokada, koje prekrijte drugim slojem krumpira, a potom i smjesom od povrća i majoneze. Na zadnji sloj krumpira dodajte tvrdo kuhano jaje i komadiće crnih maslina.
Buen apetito!
 
                                    Saznajte još:
 
 Neodoljiva pita od pekan oraha: savršena harmonija hrskave kore i kremastog punjenja za vaše slatke trenutke
 
 Chili con carne ukusan mesni recept kojeg obožavamo
 
 Balzamača, bazlamača ili zlevanka savršen je desert
 
 Meksičke tortilje najbolje grickalice za duge zimske dane
 
 Raženo brašno zovu i namirnicom budućnosti no kako ga primijeniti u pripremi hrane



