Ceviche sjajno portugalsko jelo od ribe ili morskih plodova kao stvoreno za ljetne dane

Ceviche je naziv za sjajno jelo od morskih plodova, ponajprije sirove ribe, rakova ili školjki. Ceviche, cebiche, seviche ili sebiche nam dolazi iz Južne Amerike, najčešće iz Perua, a baza recepta je svježa sočna riba koja se priprema u sokovima ili dressingu od svježih citrusnih sokova, najčešće limuna ili limete.

U Peruu je ceviche iznimno popularan, a ovo jelo od svježe ribe ili nekih drugih plodova mora kao stvoreno je za vruće ljetne dane, stoga otkrijte zamamni ljetni recepte u kojem ćete uživati.

Ceviche

Sastojci za recept:
80 g orade ili brancina ili pastrve – prema želji
30 g Leche de Tigre (tzv. tigrovo mlijeko možete nabaviti u dućanima zdrave prehrane, a sastoji se od soka od limete, češnjaka, đumbira, mlijeka i komadića ribe)
10 g crvenog luka
20 g zelenih šparoga
3 g ulja kopra
3 g potočarke (ili mikro zeleno lisnato povrće koje volite)

Ulje kopra:
100 g kopra
200 g ulja sjemenki grožđa

Kiseli crveni luk:
2000 g crvenog luka
2000 g rižiog octa
500 g šećera

Priprema recepta za ceviche:
File orade izrežite oštrim nožem na ploške debljine 5 mm. Stavite ribu u posudu i marinirajte s Leche de Tigre. Jabuku narežite na kockice.

Stavite ribu s marinadom na tanjur. Ukrasite jabukom narezanom na kockice, crvenim lukom i zelenim šparogama. Posložite potočarku dekorativno i podlijte jelo s malo ulja kopra.

Ukiseljeni luk: luk narežite uzdužno na trake, prelijte ga marinadom i hladnom vodom i pustite da odstoji.

Ovaj nam recept dolazi iz Falkensteinerovog restorana Schlossstern koji je član prestižne gastronomske organizacije JRE – Jeunes Restaurateur Restaurant. Recept za riblji ceviche pripremili su chef Thomas Gruber i bar menadžer Kevin Gerlach.
Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)

Facebook Like Button