Miris nježne janjetine prožet svježim lukom, češnjakom i daškom pjenušavog vina čini ovaj prestige janjeći recept pravim blagdanskim hitom! Za Uskrs ili bilo koju posebnu prigodu, ove janjeće rolice iz janjećeg buta, začinjene i savršeno pirjane samo 20 minuta, garantiraju gurmanski užitak bez napora. Uz dodatak Misal Prestige extra brut pjenušca, ovo jelo od janjetine postaje zvijezda večeri! Spremni za jednostavan, ali impresivan recept? Evo kako oduševiti goste i obitelj….
Prestige janjeće roladice
Sastojci za brzi recept s janjetinom:
600 g janjećeg buta
1 luk
1 režanj češnjaka
1 dl Misal Prestige extra brut
Malo maslinovog ulja
Malo soli
Papar
Priprema recepta:
Prvo se luk i češnjak narežu na sitne komade. Janjeći but se izreže na tanke odreske koji se zatim posole i popapre. Zatim se na odreske posloži malo luka i češnjaka, te se zamotaju u rolice. Rolice se povežu sa čvršćim koncem, a po potrebi se spoje i čačkalicama.
U dubljoj tavi zagrije se maslinovo ulje i prže se rolice dok ne porumene sa svih strana. Zatim se doda malo vode i lagano pirja u poklopljenoj tavi oko 15 minuta. Kada je jelo gotovo smanjiti vatru i u tavu uliti pjenušavo vino Misal Prestige extra brut, te još lagano prijati 2- 3 minute. Jelo servirati toplo, a za prilog može se servirati riža ili pečeni krumpir, a umijesto salate mladi luk ili rotkvice.
Uz ovo jelo preporučamo piti Misal Prestige extra brut ili Misal Istra brut.
Tekst i fotografije: Ana Peršurić







