Valentinovo je pred vratima, a nema boljeg načina da izrazite ljubav nego s neodoljivom čokoladnom tortom.
Ovaj recept donosi vam savršenu kombinaciju bogatih okusa uz jednostavnu pripremu čokoladne torte koja će sigurno sjajno začiniti Valentinovo.
Torta je uvijek idealna za iznenađenje voljene osobe, a uz čašu rashlađenog pjenušca, vaša romantična večer bit će nezaboravna.
Uživajte u izradi recepta i u svakom zalogaju ove dekadentne poslastice.
Sastojci za recept:
16 dkg šećera
16 dkg maslaca
16 dkg čokolade
16 dkg brašna
8 jaja
Za nadjev:
20 dkg maslaca
15 dkg šećera
10 dkg čokolade
2 jaja
1 žutanjak
1 vanilin šećer
slatko vrhnje
Priprema recepta:
Pjenasto izmiješajte žutanjke sa šećerom te dodajte izrađen maslac i omekšanu čokoladu. nakon toga pomiješajte brašno i čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto ulijte u namazani kalup za torte i stavite da se peče. U međuvremenu na pari izmiješajte šećer s jajima, žutanjkom i vanilin šećerom. Skinite s vatre i u mlaku kremu dodajte pjenasto izrađen maslac s omekšanom čokoladom. Tijesto torte prerežite po pola i nadjenite pripremljenom kremom. Tortu ukrasite tučenim vrhnjem.
Dobar tek!
Recept: chef Zoran Ožegović






