Najbolji recept za Valentinovo – Desert za zaljubljene slastičarke Mirjane Špoljar

Valentinovo je savršen dan u kojem možete pokazati voljenoj osobi i svoje kulinarske sposobnosti te kroz izvrstan recept za slatki, svježi desert iznenaditi svoju ljubav, svoju voljenu osobu.

Možda niste od onih koji jako slave Valentinovo, jer vjerujete da je svaki dan prilika da najbližima pokažete zašto vam je stalo do njih, no nemojte da vas to spriječi da ipak taj Dan zaljubljenih možda malo više “začinite” pažnjom.

Isprobajte recept s potpisom slavne slastičarke Mirjane Špoljar

Trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu zaljubljenima preporučuje recept s kojim će začiniti život sočnim slatkim okusima jer ljubav i hrana itekako imaju mnogo toga zajedničkog.
Isprobajte recept za ovaj slatki desert i uživajte!

DESERT ZA ZALJUBLJENE

Krema za desert:
Slatko vrhnje 6 dl
Bijela čokolada 300 g
Mahuna Vanilija 1 kom
Zvijezda margarin s maslacem 80 g

Priprema kreme:

Na pari otopimo 1,5 dl slatkog vrhnja, čokoladu, te dodamo sjemenke mahune vanilije. U mlaku smjesu dodamo Zvijezda margarin s maslacem, pa smjesu ohladimo.
U ohlađenu smjesu umiješamo tučeno slatko vrhnje koje smo napravili od preostalog slatkog vrhnja (4,5 dcl).
Dobivenom smjesom punimo kalupe te ih zamrznemo.

Karamelizirane jagode:
Šećer kristal 50 g
Jagode smrznute 100 g
sok od pola limuna
Cimet 1 g
Vanilin šećer 1 kom

Na tavi otopimo šećer u karamel. Dodamo mu smrznute jagode te ostale sastojke pa kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute.
Dobro ohladimo pa stavimo u sredinu svakog kalupa.

Na dno svakog kalupa stavimo tanki sloj biskvita.
Kalupe zamrznemo, te po želji prelijemo čokoladnom ocaklinom ili crvenim preljevom za torte

Mirjanin savjet:
Umjesto jagoda možete staviti neko dugo crveno voće. Ako nemate silikonski kalup, možete upotrijebiti i metalni.

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)

Facebook Like Button