Pjena od naranče svježi desert usred zime

Bilo koja od skoro četrdesetak vrsta naranči dobar je izbor za osnaživanje imunološkog sustava ili samo za osvježenje kao izvrstan desert.

Za one koji žele znati više o naranči

Jedna velika naranča ima oko 80 mg vitamina C, što je dovoljno kako bi se tijelo bolje borilo protiv prehlade ili umora.

Naranča je lagano probavljiva, pa ju se preporučuje jesti što više sirovu, svježe oguljenu, iscijeđenu ili u voćnim salatama. Zbog svoje lagane kiselosti i slatkosti može se bez problema kombinirati i sa slanim jelima.

Iako ovaj deset nije baš jednostavan za spravljanje njegov rezultat i punina okusa oduševit će svakog od vaših ukućana ili gostiju kao idealan završetak svakog bogatijeg obroka.

Sastojci za recept – pjena od naranče

5 naranča
1/2 limuna
2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice škrobnog brašna
čašicu ruma ili likera od naranče
1 čaša tučenog slatkog vrhnja
15 dkg šećera

Priprema recepta

Iscijedite sok od 4 naranče i limuna, dobro procijedite i oprezno zagrijte.

Žumanjke izmiješajte sa šećerom da dobijete svijetlu, pjenastu masu u koju pažljivo umiješajte škrobno brašno, zagrijani sok i rum. Ovu mješavinu stavite na paru i miješajte dok se ne zgusne.

Istucite snijeg od bjelanjka i lagano umiješajte u mlaku kremu.

Od šećera i 2 dcl vode skuhajte gusti sirup u kojem prokuhajte kriške preostale naranče. Na kremu stavite tučeno slatko vrhnje, prokuhane naranče, pa stavite ohladiti prije posluživanja.

Uz ovaj recept pogledajte OVDJE i kako možete sami napraviti prirodno liker od naranče!

Piše: Borna Marić

Facebook Like Button