Mango s rižom i limetom – egzotični brzi recept za desert koji osvaja

Mango s rižom jednostavan je i brzi recept koji je specijalitet i vrlo traženi desert u Aziji, a izrađuje se od od ukusne jasmine riže, izrađuje u kokosovu mlijeku i servira uz egzotični mango. Na kraju se sve ukrašava limetom koja zaokružuje ovaj desert u osvježavajuću rapsodiju na nepcu.

Ovaj brz i ukusan ljetni desert gotov je za 20 minuta (plus kratko namakanje riže) te spaja slatkoću manga s bogatim, kremastim okusom kokosovog mlijeka.

Savršen za vruće dane, “mango s rižom” osvaja aromom tropskih začina i kreira savršenu ravnotežu između slatkog, slanog i osvježavajućeg. Pripremite ga lako u vlastitoj kuhinji i uživajte u pravoj orijentalnoj slatkoći!

brzi recept desert mango i jasmin riza

Sastojci za recept mango s rižom:

1 mango
300 gr riže (jasmine)
200 ml kokosova mlijeka
100 gr šećera
400 ml vode
1 limeta

Priprema recepta:

U lonac stavite rižu, kokosovo mlijeko, vodu i šećer te pustite na laganoj vatri da provrije. Ne pokrivajte posudu i lagano je miješajte sve nekih 20-tak minuta.
Kada je riža gotova, preklopite je s poklopcem i pustitite je da odstoji kojih 10-tak minuta. Nakon što odstoji, stavite rižu na ravan tanjur te s okruglim kalupom (ili čašom) isijecite krugove i postavite ih na tanjur.
Na kraju dodajte na tanjur nasjeckani mango i krišku limete.

Dobar tek!

Recept: chef Zoran Ožegović

Facebook Like Button