
Ljeto je stiglo, sunce sija, a visoke temperature pozivaju na osvježenje! A što može biti bolje od domaćeg sladoleda koji je ujedno zdrav i ukusan? Pripremite svoj mikser i kalupiće za sladoled jer vam donosimo brzi recept za predivan prirodni sladoled od lubenice, jogurta i kivija. Ovo je savršena poslastica za velike i male sladokusce, a ujedno i odličan način da uživate u ljetnom voću.
Sastojci za brzi domaći sladoled
2 šalice očišćene lubenice (bez koštica)
1 šalica grčkog jogurta
2 kivija
2-3 žlice meda (ili po ukusu neki drugi prirodni zaslađivač)
1 žlica limunovog soka
Priprema recepta za domaći sladoled
Lubenicu narežite na manje komadiće i stavite u blender. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite smjesu kroz sito kako biste uklonili preostale koštice i dobili čisti sok od lubenice.
U sok od lubenice dodajte grčki jogurt, med i limunov sok. Sve zajedno dobro izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smjesu.
Ogulite kivije i narežite ih na tanke kriške. Stavite kivi također u blender i izmiksajte dok ne dobijete glatku masu. Ako želite nekoliko kriški kivija možete koristiti i za dekoraciju na sladoledu.
U svaki kalupić za sladoled stavite prvo smjesu od kivija, da bude na dnu kalupa. Zatim napunite kalupiće pripremljenom smjesom od jogurta i na kraju stavite smjesu od lubenice.
Stavite kalupiće u zamrzivač najmanje 4 do 5 sati, ovisno o hladnjaku ili dok se sladoled potpuno ne stvrdne.
Kada je sladoled spreman, izvadite kalupiće iz zamrzivača, kratko ih uronite u toplu vodu kako bi se lakše izvadili. Uživajte u osvježavajućem okusu prirodnog sladoleda!
Ovaj sladoled ne samo da će vas rashladiti u vrućim ljetnim danima, već će vam pružiti i potrebne vitamine i hranjive tvari iz voća i jogurta. Savršeno za osvježenje nakon sunčanja i kupanja ili kao zdravi desert za cijelu obitelj. Uživajte!
Rcept: mr. nutricionizma Marina Jakšić
