Parmigiana od patlidžana za prste polizati uz brzi recept koji oduševljava

Svježi patlidžani prava su poslastica na tanjuru, a ako im dodamo pelate od oguljenih rajčica u vlastitom soku te mozzarellu i parmezan ovaj sočan brzi recept poželjet ćete raditi i više puta u razdoblju od lipnja pa sve do studenog kada se patlidžan može nabaviti.

OVDJE vas čekaju još tri sjajan recepta s sočnim patlidžanima

Tradicionalni namaz od patlidžana Baba Ganoush
Napravite zdravi hrskavi čips od patlidžana i saznajte sve njegove blagodati
Marokanska salata s patlidžanom i slanutkom

patlidzan pelate

Parmigiana od patlidžana

Sastojci za recept:
400 g patlidžana
200 g pelata
2 češnja češnjaka
100 g krušnih mrvica
1 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g naribanog parmezana
100 g mozzarele
Začini (sol, papar, bosiljak ili origano)

Priprema recepta:
Patlidžan narežite na tanje kriške. Kratko ga prepržite na maslinovom ulju i izvadite iz tave. Na soku od patlidžana prepržite protisnuti češnjak te dodajte pelate koje ste narezali i nasjeckali. Dobro posolite i popaprite te dodatno začinite po želji (npr. bosiljkom ili organom).

U prethodno namašćeni lim redajte patlidžane, zatim umak od rajčice i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite naribani parmezan, mozzarellu i krušne mrvice. Zapecite u vreloj pećnici dok se gornji sloj ne zarumeni, oko 15 minuta na 220 stupnjeva.

Dobar tek!

Recept uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)

Facebook Like Button