Svježi patlidžani prava su poslastica na tanjuru, a ako im dodamo pelate od oguljenih rajčica u vlastitom soku te mozzarellu i parmezan ovaj sočan brzi recept poželjet ćete raditi i više puta u razdoblju od lipnja pa sve do studenog kada se patlidžan može nabaviti.
OVDJE vas čekaju još tri sjajan recepta s sočnim patlidžanima
Tradicionalni namaz od patlidžana Baba Ganoush
Napravite zdravi hrskavi čips od patlidžana i saznajte sve njegove blagodati
Marokanska salata s patlidžanom i slanutkom

Parmigiana od patlidžana
Sastojci za recept:
400 g patlidžana
200 g pelata
2 češnja češnjaka
100 g krušnih mrvica
1 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g naribanog parmezana
100 g mozzarele
Začini (sol, papar, bosiljak ili origano)
Priprema recepta:
Patlidžan narežite na tanje kriške. Kratko ga prepržite na maslinovom ulju i izvadite iz tave. Na soku od patlidžana prepržite protisnuti češnjak te dodajte pelate koje ste narezali i nasjeckali. Dobro posolite i popaprite te dodatno začinite po želji (npr. bosiljkom ili organom).
U prethodno namašćeni lim redajte patlidžane, zatim umak od rajčice i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite naribani parmezan, mozzarellu i krušne mrvice. Zapecite u vreloj pećnici dok se gornji sloj ne zarumeni, oko 15 minuta na 220 stupnjeva.
Dobar tek!
Recept uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)
Saznajte još:

Nicoise salata savršeni je saveznik u danima kada nam treba laganija prehrana
Pileća ljetna salata s tjesteninom orzo- brzi recept baš kad smo jako gladni
Neodoljivi brzi recept s tjesteninom Zoranova je Pasta alla Onofrio
Rolice od patlidžana kao stvorene za vruće ljeto
Patlidžani na turski – Imam bayildi



