The Klezmer Connection – bend koji morate čuti!

The Klezmer Connection 7. listopada u Vinyl baru uvest će vas u vrtlog emocija, pa ćete još dugo o pričati o tom koncertu.

The Klezmer Connection ponovno u Zagrebu! Ako slučajno još niste čuli za ovaj bend, riječ je o peteročlanom anasamblu iz Austrije koji spaja jidiš tradiciju i moderni glazbeni izričaj. Oduševit će vas spoj melankolije, radosti i senzualnosti u kojem su melosi Izraela isprepleteni sa zvukovima rocka, swinga, jazza i R&B-a.

Riječ „klezmer“ inače se koristi za glazbeni žanr nastao sedamdesetih godina u zajednicama židovskih doseljenika u SAD-u. Poznat je i kao “jidiš” i “freilech glazba” – ili u prijevodu “vesela glazba”.

The Klezmer Connection povest će vas na putovanje bogatom židovskom tradicijom i u šarenoj paleti stilova i emocija pozvati da slavite život.

Koncert je organiziran u suradnji Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Festivala tolerancije koji u travnju donosi pregršt filmova, tematskih izložbi, edukacija, tribina, kocerata…, a The Klezmer Connection svojevrsna su uvertira u ono što nas na njemu očekuje. Ne propustite Vinyl bar, 7. listopada s početkom u 20:30 sati. Vrtlog emocija je zagarantiran!

Facebook event

Facebook Like Button