Wish planet

Sve što niste znali o Požeško-slavonskoj županiji

U potrazi za neobičnim pričama i nepoznatim činjenicama vodimo vas u Slavoniju.

Virovitica voli vlakove

Postoji duhovita izreka o sličnosti koja povezuje male vlakove i ženske grudi: namijenjeni su djeci, a igraju se odrasli.

Hrvatski fenomen zvan otok Visovac

Prekrasan otočić Visovac pripada istoimenom jezeru koji se nalazi na području nacionalnog parka Krka, odnosno na samoj padini Miljevca. Na njemu se od davne 1445. godine nalazi franjevački samostan Majke od Milosti

Destinacije za izlete u Hrvatskoj koje se ne propuštaju

Jesen je, bez sumnje, idealno godišnje doba za uživanje u prirodi.

Mauricijus: Rajski otok bijelog pijeska i azurnog plavetnila

Otok Mauricijus glasi kao iznimno popularna i više nego poželjna destinacija puna raskošnih doživljaja u netaknutoj prirodi.

U šetnji Küstendorfom Kustiričinim etno selom kojeg voli i Johnny Deep

Drvengrad je bajkovito etno selo u kojem snovi postaju stvarnost. Neki od nas sposobni su prepoznati potencijal i u najskrovitijim mjestima. Reklo bi se da je riječ o sanjarima, zanesenjacima Ili pak vizionarima čije zamisli, nažalost, nikada ne dožive svjetlo dana.

Otputujte i uronite u jesenji svijet boja

Prepuna prekrasnih boja, jesen zna biti pravo osvježenje nakon dugog, vrućeg ljeta što govore mnogobrojni putoholičari cijelog svijeta.

Tobogan? Baš moram? Valjda da!

Pojam tobogana najčešće vezujemo uz kose površine niz koje se spuštaju djeca na igralištima ili veseli kupači na kupalištima.

Česta kaplja kamen dube

Majstor klesar (meštar klesarstva) Daslav Petrović poklonio mi je jednog prevrućeg kolovoškog poslijepodneva svoje vrijeme i znanje

Trsatsko svetište

Među najpopularnijim hrvatskim hodočasničkim svetištima posvećenima Djevici Mariji svakako jest ono na Trsatu u Rijeci.