Kultura

Dvodnevno Adventsko izdanje festivala „Biljke i svirke“

Interaktivni glazbeni festival „Biljke i svirke“ omogućit će posjetiteljima da i tijekom prosinca uživaju u simbiozi prirode i zvukova glazbenih instrumenata.

Pickbox praznici

Svi govore o lampicama, ugođaju, snijegu, djedovima i bakama, obitelji, zajedništvu, hrani. Dok drugi govore, Pickbox se bacio na spajanje svega na jednom mjestu.

Izvanredan izložba Obična promatračica

Posjetite fantastičnu izložbu koja je otvorena sve do 20. siječnja 2018, u Radničkoj galeriji, Radnička cesta 22, Zagreb, u tjednu od ponedjeljka do subote od 10 do 18, a nedjeljom od 10 do 14 sati.

Klasične serije na Pickboxu

Vintage stvari ne izlaze iz mode, djedovi šeširi su i dalje popularni, brkovi se i dalje češljaju, a bakine haljine i bunde hit su u bilo kojem dijelu sezone.

Anatomija dizajna: Baluna

U petak 15. prosinca 2017. u 20 sati u HDD galeriji otvara se izložba “ANATOMIJA DIZAJNA / BALUNA” dizajnerskog studija GRUPA.

Samostalna izložba Natalie Borčić

U četvrtak 14. prosinca 2017. u 19 sati otvara se samostalna izložba akademske umjetnice Natalie Borčić pod nazivom “Čuvari ognjišta” u Galeriji ZILIK, Radićeva 13, Karlovac.

Nova trilogija “Ratova zvijezda” u Kinoteci

Ovotjedni program Kinoteke u znaku “Ratova zvijezda” i Caprinih klasika.

Šebaljeva bliska intima

Zahvaljujući Udruzi „Val kulture“ i njezinoj zbirci , u osječkom Muzeju likovne umjetnosti mogu se od 1.12.2017.- 5.1.2018. razgledati radovi hrvatskog slikara Ive Šebalja

Izložba “Eksperimenting the machine”

Genijalna izložba vizualnih umjetnika u galeriji Vladimir Bužančić.

U svijetu lutaka

U zagrebačkoj Galeriji ULUPUH od 6.12.-14.12.2017.mogu se pogledati radovi ilustratorice i autorice igračaka i lutaka Margarete Peršić