Kultura

Zanimljive dokumentarne serije

Najave za TV program Viasat Nature za ožujak, 2024.

Izložba Ivan Klisurić: Točke u kretanju – retrospektiva jednog od najagilnijih suvremenih hrvatskih dizajnera

U petak 1. 2024. ožujka u 19 sati u HDD galeriji otvaramo izložbu IVAN KLISURIĆ – TOČKE U KRETANJU – GRAFIČKI DIZAJN 2000 – 2024., retrospektivu jednog od najagilnijih suvremenih hrvatskih dizajnera

Kino Cirkus gostuje u zagrebačkom Berlinu

Kad skrenete s Ilice u vežu gdje se smjestilo nekoliko umjetničkih inicijativa, dobivate osjećaj da ste direkt sletili u kreativni Berlin, Pariz ili London. U subotu 2.3. 2024. u 19 sati, održava se prvi po redu ovogodišnji Kino Cirkus u Zagrebu, projekcija filmova cirkuske tematike.

Zakoračite na teniski teren kroz Zendayu u napetom filmu Challengers

Ovog travnja, zakoračite kroz film na teniski teren kroz dramu Challengers, kinematografsko remek-djelo koje predstavlja Zendayju u njezinoj najtransformativnijoj ulozi do sada.

Bez Orgona ne bi bilo Tartuffea

Slavni francuski komediograf Jean- Baptiste Poquelin Moliere (1622.-1673.) bio je „dijete zlatnog doba klasicističkog kazališta u Francuskoj kojom je vladao sunčani kralja Luj XIV“

Kada se zaljube boja i riječ…

Ljubitelji slikarstva poznaju opus Cate Dujšin – Ribar (1897.-1994.), štovatelji kazališta čitali su o glumačkim dosezima Dubravka Dujšina (1894.-1947.) a poznavatelji politike znaju mjesto dr. Ivana Ribara (1881.-1968.).

Roman nalik na mračan i grozničav san – Lisa Jewell: Sve ovo je laž

Nakon velikih uspješnica „A onda je nestala“, „Obitelj s gornjeg kata“, „Noć kad je nestala“ i „Ostaci obitelji“, Lisa Jewell predstavlja se domaćoj publici s novim romanom „Sve ovo je laž“.

Lukavošću protiv zle sile

Dvojba između „klasičnog i „suvremenog“ načina u prikazu nekog sadržaja sve se češće svodi na tehnološke razlike pa se prezirno govori o „papiru“ i zadivljeno o „ekranu“ iako nema stvarnih razlika u informacijama.

Međunarodna zvijezda pijanistica i pjevačica Francesca Tandoi stiže u Zagreb

Talijanska pijanistica i pjevačica Francesca Tandoi 28. 2. 2024. stiže u Zagreb!

Najava za treći nastavak filma “Deadpool” oborila rekord

Svi zaslužuju sretan završetak… dugoočekivani trailer studija Marvel za ‘Deadpool & Wolverine’ oborio je globalne rekorde nakon objave u nedjelju