Kultura

Ljetne scene Amadeo u atriju Galerije Klovićevi Dvori

Ovogodišnji program Ljetne scene Amadeo održat će se u prostoru atrija Galerije Klovićevi Dvori od 18. kolovoza do 11. rujna.

Žiri programa – studentski film 26. Sarajevo Film Festivala

Koordinatorica za međunarodne odnose u Filmskom centru Srbije Anđelija Andrić, generalni direktor Cinéfondationa u Cannesu Georges Goldenstern i producentica Lana Matić članovi su žirija

Dva plesna dragulja

Spoznaja da će se, nejunačkom vremenu usprkos, u netom obnovljenom renesansnom kaštelu Morosini – Grimani u istarskom romantičnom gradiću Svetvinčentu (za intimuse Savičenti) održati tradicionalni Festival plesa i neverbalnog kazališta (utemeljen 2000. godine) silno je obradovala ljubitelje te vrste kazališnog promišljanja.

Skandinavske pomaknutost u klasičnom krimiću

Fantastična kombinacija klasičnog krimića i skandinavske pomaknutosti u trećem nastavku serijala Mračni Island.

26. Sarajevo Film Festival u izmijenjenom obliku

26. Sarajevo Film Festival bit će održan od 14. do 21. kolovoza u novom, prilagođenom formatu, u skladu sa svim aktualnim epidemiološkim mjerama.

Nova serija temeljena na istinitima događajima

Britanska kriminalistička serija Trovanja u Salisburyju (The Salisbury Poisonings, 2020.) temeljena je na istinitim događajima, čime njen uzbudljiv sadržaj ovo ljeto postaje još zanimljiviji.

Briljantan roman za vruće ljeto

Čaroban i potresan roman Familijari o fascinantnom razdoblju ljudske povijesti s briljantnim ženskim likovima ovih će vas dana odvesti u neko drugo vrijeme i potpuno zaokupirati vašu pažnju.

Street art intervencija koja oduševljava

Mural Igora Taritaša nalazi se na križanju Martićeve i Vojnovićeve ulice pored privremene funkcionalne instalacije „Space Invader“ autora arhitekta Dine Belamarića, koja je namijenjena različitim oblicima sastajanja.

Skandinavske serije donose izvrsno ljetno osvježenje

Skandinavske serije hladne su i osvježavajuće, upravo ono što nam treba u ove vruće ljetne dane.

Pjesma koja je postala roman

Sa svojih deset samostalnih pjesničkih zbirki Marko Tomaš (1978.) slovi kao jedan od najvažnijih suvremenih pjesnika.