Kultura

Pula, Pasolini, performansi

Dvadeset osmi knjiški sajam u Puli snenog naslova „Sa(n)jam knjige u Istri“ (25.11.-4.12.2022.) usredotočio se na nekoliko tema a jedna od njih je bila „Storie italiane“

Izložba YCP Graffiti crew kolektiva

Kreativni Samsung Studio 22 u srcu Zagreba nastavlja sa zanimljivim aktivacijama kroz izložbu radova YCP Graffiti crewa.

Sretni vrt ljubitelja hrane

U povodu sedmog „Tjedna talijanske kuhinje u svijetu – izvrsnost talijanskog okusa“ Talijanski institut za kulturu u Zagrebu organizirao je izložbu talijanskog fotografa i gurmana Marca Del Comune

Kazalište Moruzgva na velikoj turneji sa svoje dvije uspješnice

Najuspješnije nezavisno kazalište – kazalište Moruzgva tijekom prosinca sa svoje dvije uspješnice ide na turneju diljem Hrvatske i u susjednoj Srbiji.

Hrvatska napokon ima europskog Oscara!

Nakon svjetske premijere na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, gdje je popraćen ovacijama publike, turski film „Dani suše“ nastavlja nizati uspjehe na međunarodnim filmskim festivalima.

Značajan projekt “Neustrašive žene” stiže u Zaprešić

Nakon Jastrebarskog, Rovinja, Nove Gradiške, Pakraca, Slavonskog Broda, Ivanić-Grada, Virovitice i Preloga izložba “Neustrašive žene” nastavlja svoje putovanje i dolazi u Zaprešić.

Tradicionalno, smireno, uvjerljivo

Marijan Matković (1915.-1985.), književnik, književni urednik i kazališni intendant, nezaobilazno je ime u korpusu suvremene hrvatske drame.

Nepredvidiva priroda kao najveći izazov vrhunskih sportaša

Najbolji sportaši svijeta znaju da je tanka granica između pobjede i poraza, ali i koliko je važna motivacija u trenucima kad jedini izlaz vide u odustajanju.

Vrela tišine knjiga je o identitetu, ljubavi i životu

Tražite li knjigu za duge jesenske i zimske večeri Vrela tišine (Fountains of Silence) štivo je vrhunske pripovjedačice Rute Sepetys inspiriran poslijeratnim teškoćama u Španjolskoj za vrijeme diktature generala Francisca Franca.

Posjetite prvu samostalnu izložbu dizajnerice Lane Živić u Samsung Studiju 22

Izložba grafika pod nazivom „Bezdan“ održava se u novoj Samsung pop-lokaciji posebnog spoja umjetnosti, kulture i tehnologije.