Malo tu malo tamo

Čvrsta rimska građa

Izložba „Priče iz prošlosti – putovanje u izgubljene krajolike“ postavljena u Galeriji AMZ- Arheološkog muzeja Zagreb (13.4.-18.5.2022.)

Izvrsno dočaran život

Izložba „Priče iz prošlosti- putovanje u izgubljene krajolik“ središnji je dio projekta devet podunavskih zemalja

S kamenom u ruci

Usprkos moćnoj tehnologiji, suvremeni se čovjek pomalo pribojava prirodnih sila, među kojima su prilično nepredvidive velike rijeke.

Nastavak daruvarskom crkvenom rutom

Središnji trg u Daruvaru ulijeva se u Ulicu Stjepana Radića duž čije se obje strane nižu skladne zidanice, većinom sagrađene krajem 19. i početkom 20.stoljeća.

Šetnja daruvarskom crkvenom rutom – prvi dio

Pri spomenu grada Daruvara, što vam prvo padne na pamet? Pivo? Toplice? Česi? Dvorac? Perivoj? Sve to u njemu možete sresti, vidjeti ili popiti

Ove rode ne donose djecu

U selu Noskovci (općina Čađavica) nedaleko rijeke Drave i nadomak grada Slatina (Virovitičko-podravska županija) smješten je Centar za posjetitelje „Dravska priča“.

Ugasimo svjetla – upalimo zvijezde

Pojam svjetlosnog onečišćenja (dapače zagađenja) djeluje poput oksimorona (oštroumna ludost) jer je vrlo teško spoznati kako bi nam svjetlost mogla predstavljati nešto negativno

Kopi Luwak je jedna sasvim izmetnuta kava

U jednoj od najmudrijih knjiga ikada napisanih, „Malom princu“ (1943.) francuskog pilota i književnika Antoinea de Saint-Exuperya (1900.- 1944.), postoji sljedeći tekst

Glasovi iz prošlosti

Umjetnici Behzad Khosravi Noori i Magnus Bartas u suradnji s kustosicama Anom Kovačić i Leom Vene iznjedrili su nesvakidašnju izložbu naslovljenu „Brioni – pokušaj prizivanja mrtvih“ koja se od 6.11.- 23.12.2020. može razgledati u zagrebačkoj Galeriji Nova (Teslina 7).

Portretist zagorskog krajolika

U Galeriji dvorca Oršić (Muzej seljačkih buna) u Gornjoj Stubici otvorena je izložba Viktora Šipeka