Vinogradari Hrvatskog zagorja u svoje vinograde vraćaju autohtone sorte vinove loze.
Uživanje u dobroj čaši vina ili likera može svaki trenutak pretvoriti u poseban doživljaj – bilo da je riječ o opuštenoj večeri uz domaću hranu, druženju s prijateljima ili pronalaženju savršenog poklona za nekoga posebnog.
Savršeno jednostavan recept za pripremu je ječam s gljivama.
Hrvatska gastro scena s početkom jeseni dobila je novu, zanimljivu suradnju koja će razveseliti mnoge.
U suradnji s kuharskim virtuozom Jamiejem Oliverom, poznatim po svojoj strasti prema jednostavnim, ali ukusnim jelima koja spajaju svježe sastojke i kreativnost, donosimo vam inspiraciju za vaše kuhinjske avanture.
Jesen je vrijeme kada šume ožive mirisima vrganja i gljiva, a naše kuhinje toplim, ugodnim aromama finih jela koja griju dušu.
Biste li se usudili probati pljesnivi sir Casu Marzu koji se jede u potpunoj tajnosti, zapravo ilegalno, u Italiji?
Centar Zagreba sve više otkriva novi ritam dnevnog života te bruncha, a Evergreen Sushi Experience prirodno se uklapa u tu dinamiku.
Miris svježih kroasana budi najljepše jutarnje osjećaje uz prvu jutarnju kavu ili topli ljekoviti čaj.
Uživajte u pravom mediteranskom doživljaju s ovim elegantnim receptom za confit od palamide s tikvicama, koji potpisuje renomirani chef David Skoko!
Vinski kokteli s paprenim notama, vatreni ples pod zvijezdama i egzotična jela – drugo izdanje festivala u Iloku zakazano za 10. listopada, pomiče granice hrvatske eno-gastro scene.
Gastro scena Splita već je dobro poznata i priznata – raznolika, energična i ukorijenjena u mediteranskoj kulturi, ali otvorena i prema novom