Zaronite u svijet bliskoistočnih okusa s klasičnim humusom, jednostavnim, ali neodoljivo ukusnim namazom koji osvaja nepca diljem svijeta! Ovaj tradicionalni brzi recept za fini dip, čije korijene nalazimo u azijskim kuhinjama Libanona, Sirije i Palestine, spaja bogatstvo slanutka, svježinu limuna i toplinu tahinija
Izraelska kuhinja je mješavina različitih internacionalnih kuhinja, koje su imigranti donijeli sa sobom u Izrael te postojećih lokalnih jela.
Tajna uspjeha ovog brzog azijskog recepta s govedinom krije se u tome da sastojke treba jako brzo miješati i to na vrlo jakom plamenu. Sve sastojke, stoga pripremite unaprijed i neka vam budu pri ruci.
Da li znate što je to Kedgeree? Iznimno zdrav i ukusan engleski doručak, koje svoje porijeklo ima u Indiji, ali u kolonijalno doba Velike Britanije ovaj se doručak prenio i udomaćio i u Engleskoj.
Uf, hoisin umak! Oni koji ga vole, znaju o čemu pričamo. Slatkasto, slankasto, malo pikantno… ma, milina.
Mango s rižom jednostavan je i brzi recept koji je specijalitet i vrlo traženi desert u Aziji, a izrađuje se od od ukusne jasmine riže, izrađuje u kokosovu mlijeku i servira uz egzotični mango.
Volite li originalne indijeske recepte i općenito njihovu kuhinju onda se upustite kulinarsku avanturu gdje se spajaju egzotični okusi i mirisi, jer vam donosimo recept uz praktične savjete kako napraviti kruh nan.
Ako tražite ukusnu i zdravu alternativu mesu koja je puna proteina i hranjivih tvari, tempeh je pravi izbor za vas!
Tražite savršen recept za lagani, a hranjivi obrok koji će oduševiti vaše nepce? Ovaj marinirani tempeh i seitan posluženi uz grill palentu i osvježavajuću salatu od rajčice i bosiljka prava su gozba za sva osjetila.
Zamislite kako bi bilo sjajno imati brz i zdrav obrok koji je jednako ukusan koliko i jednostavan za pripremu. Bez obzira jeste li iskusni kuhar ili tek početnik u kuhinji, ovaj vege wrap s povrćem savršeno je rješenje za vas.
Kokos, taj egzotični plod, često je zvijezda raznih zdravih receptura, a njegove blagodati su višestruke kako za tijelo tako i za um.
Dolaskom proljeća na tržnice stiže i rabarbara, biljka čiji se sočni, pomalo kiselkasti “stapići” možda nepravedno često zanemaruju.