Japanska jabuka, persimon ili kaki je zanimljivo voće porijeklom iz Japana, a pored izuzetne slatkoće, krasi ga i divna narančasta boja. Obzirom da im je tijekom zime sezona donosimo vam ukusan recept za pekmez od kaki jabuke koji ćete obožavati.
Volite li sushi ovaj će vas recept zasigurno obradovati, jer osim što je jednostavn za izradu oduševiti će vas rapsodija finih okusa lososa, krem sira i ostalih sočnih sastojaka.
Ljeto je vrijeme kada želimo jesti lagana, osvježavajuća jela, baš kao što je juha od jogurta čiji vam originalan recept donosimo ravno iz Istanbula.
Kachumber, ili cachumber savršeno je jelo, zapravo salata, a bilo da ga serviramo kao ručak ili međuobrok, u ovim proljetnim danima izvrsno osvježava svakodnevnu prehranu.
Ovisno o vašim željama ovaj burek se može pripremati od raznih vrsta mesa, a kuhari i pravi gurmani smatraju da je burek od mesa jedino ispravno zvati burekom, sve ostalo su pite (poput pite od sira, krumpira, zelja…).
Pržene kuglice od slanutka i biljnih začina, popularni falafel, idealno su vegetarijansko jelo.
Za sve ljubitelje japanske kuhinje donosimo savršen recept za pripremu tataki goveđeg filea/bifteka.
Popularno jelo iz južne i jugoistočne Indije s ljekovitim svojstvima, idealno je za ljubitelje mirisnije začinjene hrane.
Kineska kiselo ljuta juha jednako je popularno kako širom Azije tako i gotovo u cijelom svijetu.
Ovaj jednostavan recept za piletinu s kokosom sadrži dovoljno proteina i vlakana, kada se spravlja s rižom i povrćem, za kompletan zdrav obrok.