Moja 3 omiljena ljetna koktela

Oni koji redovno čitaju moj blog mogu pogoditi moje omiljene okuse, bobičasto voće, vanilija i kokos.

Već se desetak dana nalazimo u Dubrovniku, ali samo zadnja tri dana sam na odmoru tako da smo moj dečko i ja odlučili da bude kratko, ali apsolutno opuštajuće i zen.

U našu svakodnevicu spada odlazak na privatnu plažu hotela Palace u Dubrovniku, na kojoj se maksimalno nalazi petoro ljudi. Naručimo jutarnju kavu i nešto voća za početak, okupamo se i te u sljedećim satima pročitamo naše omiljene časopise i knjige, sunčajući se i ispijajući naše omiljene koktele.

kokteli

Oni koji redovno čitaju moj blog mogu pogoditi moje omiljene okuse, bobičasto voće, vanilija i kokos. Alkoholičarka ili djevica, volim voćne kremaste koktele s čim manje šećera.

Pijano voće

pijano-voceIzaberite svoju vrstu alkohola. Moj prvi izbor je votka ali možete odabrati crveno vino ako želite da bude slično sangriji ili rakiju. Nemojte odabrati jeftino ali isto tako nemojte birati niti najskuplje piće.

Izaberite voće po želji. Obično biram sezonsko voće borovnice (votka), marelice (Eu de Vie) ili ananas (rum). Odstranite sve nejestive sastojke.

Pomiješajte i pričekajte. Napunite staklenku ili bocu s svježim voćem i prelijte s željenom tekućinom i zatvorite poklopac. Stavite u hladnjak da se okusi pomiješaju (negdje između tjedna do mjesec dana). Svakih par dana protresite posudu. Kada ste zadovoljni s okusom procijedite i prelijte u čistu staklenku.

 

Mojito

Sastojci
dvije manje grančice metvice
1/4 šalice bijelog ruma
2 žlice jednostavnog sirupa
2 žlice soka od limete
kapljice Angostura pelinkovca (nije obvezno)

Priprema
Uz pomoć drške drvene kuhače, izdrobite lišće metvice s jedne grančice u shakeru. Dodajte sve ostale sastojke. Dodajte led i 20 puta snažno protresite. Izlijte u čaše za koktele. Ukrasite s ostatkom listova metvice.

 

Luau Coconut

luau-coconut

Sastojci
1/4 šalice šećera
2 svježa kokosa
1/4 nezašećerenog kokosovog mlijeka
1/4 šalice svijetlog ruma
1/4 šalice zlatnog ruma
2 žlice plus 2 čajne žličice svježeg soka od limete
2 žlice soka od ananasa
Kocke leda
2 šnite limete (za ukras)
2 višnje maraske (za ukras)

Priprema
Šećer i četvrtinu šalice vode miješajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi. Ohladite sirup.

Pažljivo odsijecite kokose pri vrhu i ocijedite kokosovu vodu u veći shaker. Dodajte sve ostale sastojke i protresite snažno dvadeset puta. Ravnomjerno izlijte tekućinu u oba kokosa. Ukrasite s kriškom limete i višnjom. Uz slamku servirajte i žličicu za struganje unutrašnjosti kokosa.

Uživajte! :)

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Fotografija voća u staklenci: Joanna Sciarrino
Fotografija Luau Coconut: Nigel Cox

Facebook Like Button