Top tri omiljena koktela ljeta

Omiljeni okusi ljeta svakako su bobičasto voće, vanilija i kokos, a kokteli spravljeni s tim mirisnim voćem vrhunac su za sve koji obožavaju osvježavajuće koktele.

U mirnim satima ljeta najljepše je čitati omiljene knjige, sunčajući se i ispijajući hladne i šarene koktele.

kokteli

Preporukaa je svakako napraviti voćne kremaste koktele s čim manje šećera :)

Koktel pijano voće

pijano-voceIzaberite svoju vrstu alkohola. Moj prvi izbor je votka ali možete odabrati crveno vino ako želite da bude slično sangriji ili rakiju. Nemojte odabrati jeftino ali isto tako nemojte birati niti najskuplje piće.

Izaberite voće po želji. Najbolje je izabrati sezonsko voće borovnice (votka), marelice (Eu de Vie) ili ananas (rum). Odstranite sve nejestive sastojke. Pomiješajte i pričekajte.
Napunite staklenku ili bocu s svježim voćem i prelijte s željenom tekućinom i zatvorite poklopac. Stavite u hladnjak da se okusi pomiješaju na dan, dva. Svaki dan protresite posudu. Kada ste zadovoljni s okusom procijedite i prelijte u čistu staklenku.

Mojito

Sastojci za koktel
dvije manje grančice metvice
1/4 šalice bijelog ruma
2 žlice jednostavnog sirupa
2 žlice soka od limete
kapljice Angostura pelinkovca (nije obvezno)

Priprema koktela
Uz pomoć drške drvene kuhače, izdrobite lišće metvice s jedne grančice u shakeru. Dodajte sve ostale sastojke. Dodajte led i 20 puta snažno protresite. Izlijte u čaše za koktele. Ukrasite s ostatkom listova metvice.

Luau Coconut

luau-coconut

Sastojci za koktel
1/4 šalice šećera
2 svježa kokosa
1/4 nezašećerenog kokosovog mlijeka
1/4 šalice svijetlog ruma
1/4 šalice zlatnog ruma
2 žlice plus 2 čajne žličice svježeg soka od limete
2 žlice soka od ananasa
nekoliko kocka leda
2 šnite limete (za ukras)
2 višnje maraske (za ukras)

Priprema koktela
Šećer i četvrtinu šalice vode miješajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi. Ohladite sirup.

Pažljivo odsijecite kokose pri vrhu i ocijedite kokosovu vodu u veći shaker. Dodajte sve ostale sastojke i protresite snažno dvadeset puta. Ravnomjerno izlijte tekućinu u oba kokosa. Ukrasite s kriškom limete i višnjom. Uz slamku servirajte i žličicu za struganje unutrašnjosti kokosa.

Uživajte! :)

Tekst: Katarina Štimac
Fotografija voća u staklenci: Joanna Sciarrino
Fotografija Luau Coconut: Nigel Cox

Facebook Like Button