Idealni kokteli za pijuckanje i opuštanje u ljetnim večerima

Pjenušci Grasecco i Francesca sjajan su aperitiv u vrućim ljetnim noćima, a njihov osvježavajući karakter do izražaja dolazi i u koktelima koje trendseteri jednostavno ne propuštaju.

koktel vino

Od ovih pjenušaca Filip Lipnik, poznati hrvatski barmen zagrebačkog Swanky Monkey Gardena kreirao je koktele Miss i Brku, dva neodoljiva signature koktela.

Filip Lipnik (1)

Lagani i jednostavni za pripremu, idealni su za pijuckanje na bazenu ili uz more, ali i za opuštanje u ljetnim večerima.

Koktel Miss Francesca

Sastojci za koktel:
Šest, sedam kockica leda
Disaronno amaretto 0,04 dcl
Jagoda pire 0,04 dcl
Menta 4 do 5 listića
Limeta svježa 0,01 dcl
Francesca 0,10 dcl

Priprema koktela:
U čašu staviti šest, sedam kockica leda, dodati 0,04 dcl Disaronno amaretta i 0,04 dcl jagoda pirea. Dodati par listića mente i 0,01 dcl svježe limete. Na kraju uliti 0,10 dcl Francesce. Uživat ćete bez obzira pijete li ga sami ili u društvu.

pjenušac koktel

Koktel Brko Grasecco

Sastojci za koktel:
Šest, sedam kockica leda
Italicus 0,05 dcl
Vanilija syrup monin 0,02 dcl
Grasecco extra brut 0,10 dcl
3-4 kriške limete

Priprema koktela:
U čašu staviti šest do sedam kockica leda, dodati 0,05 dcl Italicusa, 0,02 dcl Monin sirupa od vanilije i lagano pomiješati barmenskom žlicom. Nakon toga niz barmensku žlicu uliti 0, 10 dcl Grasecca, ukrasiti s tri do četiri kriške limete i lagano promiješati. Osvježavajući i lagani koktel savršen za uživanje na plaži ili uz bazen.

Fotografije: Tomislav Smoljanović i Dijana Ljubanović

Facebook Like Button