Kokos kiflice s vanilijom

Približavaju se blagdani, a s njima kreće i priprema kolačića koji, osim što su prefini mogu duže stajati na blagdanskom stolu. Donosimo vam recept za kokos kiflice s vanilijom koje će u prostor unijeti nježne mirise koji podsjećaju na toplinu doma.

Sastojci za recept
225 g brašna
250 g maslaca
100 g šećera u prahu
90 g kokosovih mrvica
1 prstohvat soli
srž 2 vanilije
1/2 naribane korice limuna
1/2 praška za pecivo

Priprema
U posudi popržite 60g kokosa bez dodavanja masnoća i zatim ostavite da se ohladi. Brašno pomiješajte sa 75 g u šećera u prahu dodajte sol, naribanu koricu limuna, vaniliju, poprženi kokos, prašak za pecivo i komadiće maslaca. Smjesu oblikujte u glatku masu i oblikujte 3 valjka promjera otprilike 3 cm. Valjke omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjak 2 sata.

Potom tijesto narežite na kolutić, oblikujte kiflice ili kalupom oblikujte zvjezdice ili neki drugi željeni oblik te ih položite na posudu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. pećnicu Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite kolačiće 10 do 15 minuta, a ovisno o jačini pećnice.

Dok se kiflice peku u posudi pomiješajte preostali šećer u prahu s kokosom. Nakon što ste kiflice ispekli odmah ih tako tople uvaljajte u prethodno pripremljenu mješavinu i ostavite da se ohlade.

Dobar tek!

Piše: Wish.hr
Fotografija: Ming-yen Hsu

Facebook Like Button