Ikarus opera za kulinarske zvijezde

Jedinstvena ideja u kojoj međunarodna kuharska elita predstavlja svoje kreacije u Salzburškom restoranu Ikarus već 13 godina zaista je događaj koji iz godine u godinu privlači sve veću pažnju. Restoran je smješten u Hangaru 7, u Austriji i tijekom mjesec dana nudi najboljim svjetskim kuharima da predstave svoje vrhunske kulinarske kreacije. Ova zanimljiva svečanost našla je svoje mesto i u knjizi te je otisnuta u obliku visokokvalitetne kuharice.

Ikarus poziva najbolje svjetske kuhare

Druga knjiga “Ikarus poziva najbolje svjetske kuhare” biti će objavljena 31. listopada ove godine, a sadržavat će gastronomska jela dvanaestorice majstorskih kuhara s pet kontinenata koji će predstaviti ukupno 60 jela koja će izazvati zazubice svakog istinskog gurmana.

Opera za kulinarske zvijezde

Pod pokroviteljstvom Eckarta Witzigmanna, restoran poziva kuhare is cijelog svijeta kako bi prezentirali svoje vrhunske delicije. Zato Witzigmann adekvatno opisuju Hangar7 kao opernu kuću za svjetske kuhare.

Ikarus poziva najbolje svjetske kuhare

Pod vodstvom izvršnog kuhara Martina Kleina, Ikarus tim sudjeluje u izradi vrhunskih delicija počasnih gostiju među kojima su Kobe Desramaults Hans Neuner, Virgilio Martinez, Vineet Bhatia, Gert de Mangeleer Harald Wohlfahrt, Tomislav Gretić, Esben Holmboe Bang, Luka Dale- Roberts, Ben Greeno, Richard van Oostenbrugge i Christopher Kostow.

Ikarus poziva najbolje svjetske kuhare

Nagrađivana knjiga

Prva kuharica uspješno je nadmašila više od 8000 međunarodnih knjiga na “Gourmand World Cookbook Awards” u lipnju 2015. godine te je osvojila glavne nagrade u kategorijama “Najbolji prijevod” i “Inovacija”. Ovu izvanrednu knjigu je objavio Pantauro Verlag iz Salzburga.

Uz dopuštenje: Hangar-7 (sve fotografije)

Facebook Like Button