10 savjeta o organizaciji ormara

U dolasku proljeća našim ormarima isto je potrebno osvježenje i organizacija odjeće, a vjerujte da i sebi možemo pomoći jer pospremanje ormara može biti savršeno oslobađanje od stresa.

Naša kolumnistica Katarina Štimac kaže: “Isprobane metode rješavanja stresa kod mene su velika želja za čišćenjem a druga su odlasci u duge šetnje gradom. Uobičajeno se to dešava par puta tjedno tako da imam lijep i čist stan s nadom da ću do ljeta doći u formu;)

Ovaj put stres nije uzrok mom spremanju ormara. Prilično sam uzbuđena što dolazi proljeće tako da želim organizirati i moj ormar i organizirati odjeću u njemu tako da mogu lako doći do odjeće koja mi treba za dnevne potrebe.
Tijekom istraživanja o organizaciji ormara, otkrila sam sjajne savjete istinskih stručnjaka, koje sam odlučila podijeliti sa vama.”

closet-01

1.Uredite svoju odjeću
“Mnoge žene svoje ormare zatrpavaju različitim komadima odjeće koje nisu nosile godinama. Budite iskreni prema sebi i donirajte sve što niste nosili u prošloj godini (uz izuzetak komada za posebne prilike). Imat ćete više prostora za organizaciju ormara s provjerenom odjećom koju volite nositi.”
Suzanne Timmins, “Lord & Taylor”

2. Organizirajte po kategorijama
“Organizirajte po kategorijama – hlače, veste, majice i slično. Tako si olakšavate pregled mogućnosti i potencijalnih kombinacija.”
Saul Ortiz, “Joe Fresh”

3. Uz pomoć vješalica stvorite uravnoteženost
“Stavite sve svoje stvari na istu vrstu vješalica, i sve ih objesite u istom smjeru. Kada vaš ormar ima sjajan protok, oblačenje postaje jednostavno i pruža vam priliku da uočite mogućnosti.”
Saul Ortiz, “Joe Fresh”

4. Organizirajte kategorije po boji
“Organizirajte svaki dio svoje garderobe po boji, čime ćete grupirati odjeću. Prilikom organiziranja, obratite pažnju na sitne detalje koji će vam pomoći prilikom pretraživanja ormara. Na primjeru duljine rukava, počnite sa kratkim rukavima pa krenite prema duljim rukavima.”
Lisa Missick, “Nordstrom”

5. Organizacija nakita
“Korištenje ladice za nakit pomoći će vam da vidite sav svoj nakit u jednom pogledu. U jutarnjoj gužvi neće uvijek imati vremena za kopanje i traženje savršenog komada.”
Lisa Missick, “Nordstrom”

closet-02

6.Naglasite komade koje trenutno obožavate
“Nađite način da istaknete određene komade odjeće, odjela ili trenda koji se upravo nose, u vašem ormaru. Jednostavno ih možete staviti na najvidljivije mjesto u vašem ormaru. To je ujedno i lijep način da uredite svoj ormar i sebe podsjetite što je moderno u ovoj sezoni”
Jennifer Ely, “Piperlime”

7. Traper nemojte slagati na hrpu
“Ako imate slobodnu površinu, pokušaje posložiti svoj traper jedan pored drugog umjesto slaganja na hrpu. Na taj način čete lakše izbjeći previd pojedinih komada, a konačni izgled će vam dati novi pogled na vaš ormar.”
Jennifer Ely, “Piperlime”

8. Izrazite odjeću koju manje nosite
“Svu odjeću koju ne nosite postavite na početak svog ormara, biti ćete motiviraniji da ju češće nosite.”
Sharon Shemtov, “Topshop”

9. Podijelite ormar po sezonama
“Odjeću iz prošle sezone spremite u kutije da bi napravili više mjesta za odjeću iz trenutne sezonu.”
Sharon Shemtov, “Topshop”

10. Zabavite se sa svojom kolekcijom cipela
“Police za knjige su odlične za umjetnički pristup organizaciji cipela. Izložite ih uz knjige o umjetnosti i modi.”
Suzanne Timmins, “Lord & Taylor”

Po savjetima ovih eksperata, planiram otići do nekih od dućana u kojima mogu nabaviti par lijepih kutija za cipele ili kutija s pretincima za remenje, kape, rukavice, šalove kako bih bolje organizirala novo proljetno izdanje ormara.

Izvor :
Exactly How to Organize Your Closet for Spring, According to Top Fashion Merchandisers
by Megan Gustashaw

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button