4. „Wine, olive & heritage festival“  nudi upoznavanje ljepota otoka

4. „Wine, olive & heritage festival“ nudi upoznavanje ljepota otoka – vina, ulja i nasljeđa od 25-28.05.2023.

Poseban gurmanski doživljaj u Jelsi i okolici čeka vas od 25. do 28. lipnja na 4. Wine, olive & heritage festival u organizaciji Turističke zajednice općine Jelsa uz podršku udruge Hvarski vinari i TZ Splitko-dalmatinske županije.

woh-jelsa-23-1

Festival započinje u četvrtak 25.05. organiziranim tematskim obilaskom uljare Radojković, posjetom OPG-u Grgo Lučić i farmi koza Kod Kućera, te nedavno otvorenom Muzeju vinogradarstva u Pitvama. U petak 26.05. na programu je izlet u Zastražišće, na OPG Ante Mateljan Babić, posjet uljari OPG Eva Čurin i za kraj upoznavanje autohtonog bilja u jedinstvenom vrtu bioraznolikosti Fjori Fôra na službenom otvorenju sezonu uz gostovanje DJ-aZupyja.

woh-jelsa-23-2

Večeri petka i subote od 20h do ponoći rezervirane su za središnji jelšanski park gdje se, uz glazbeni program i degustacije hvarskih vina, maslinovog ulja, domaćih proizvoda, nude jela restorana s mediteranskom hranom i delicijama. U parku će biti organizirana i Art&wine radionica u petak i subotu od 19 sati pa nadalje.

woh-jelsa-23-3

U nedjelju prijepodne na Trgu sv. Ivana bit će predstavljena prva „Hvarska vegetarijanska kuharica“ autorice Dominke Juzbašić uz prigodne zalogaje. U predvečernjim satima na istom mjestu predstavit će se mlada umjetnica Marta Milatić s glazbeno likovnim akvarelom “Otok”.

woh-jelsa-23-4

„I ove godine pripremili smo posebno zanimljiv program za ljubitelje domaće hrane i nadaleko poznatih hvarskih vina na našem „Wine, olive & heritage festivalu“. Domaćim i stranim gostima želimo pokazati kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom je planu promocija hvarskih vina, maslinovih ulja i raznih domaćih proizvoda otoka poput autohtonog bilja – lavande, smilja, ružmarina, lovora i dr.

woh-jelsa-23-5

Cilj festivala je promocija hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“, a namijenjen je turistima u predsezoni kojima je važniji autentični doživljaj od samoga sunca i mora“ – najavila je događaj gđa Marija Marjan, direktorica TZ općine Jelsa.

woh-jelsa-23-6

Detaljan program dnevnih izleta nalazi se na webu Turističke zajednice općine Jelsa www.visitjelsa.hr, a na facebook stranici Wine, olive & heritage festival pratite sve aktualnosti. Kupnja karata za izlete moguća je u uredu TZ Jelsa i online putem aplikacije ENTRIO.

Festival se održava uz podršku Splitsko-dalmatinske županije

Uz dopuštenje: Zlatne riječi (sve fotografije)

Facebook Like Button