Agroturizam Štefanić

Voćna pustolovina u pitoresknom selu nedaleko Motovuna.

U selu Štefanić pored Motovuna nalazi se istoimeno imanje poznato po rodnosti voćaka karakterističnih za mediteransko, ali i kontinentalno područje. Upravo zato, ponuda Agroturizma Štefanić temelji se na proizvodnji i uživanju u proizvodima od voća. Ovdje posjetitelji mogu kušati domaće rakije od krušaka, šljiva i trešnja, crna i bijela vina motovunskog vinogorja iz vlastite proizvodnje, te u raznim prirodnim sokovima.

Na tanjurima ćete pak pronaći domaće meso, pršut, kobasice, žlomprt, zarebnjak, pancetu, krvavice, pjetlića, kokoš i purane sljubljene s ekološki uzgojenim povrćem. Vlasnici posebno vole slatka jela od domaćeg voća i jela sezonskog karaktera s dodatkom šparoga, bljušta, hmelja, maslačka, cikorije te koromača. U ponudi je i domaća tjestenina vlastite proizvodnje (frkanci, fuži, njoki, tajadele) te domaći kruh.

Osim bogate gastronomske ponude, posjetiteljima je na raspolaganju razgledavanje najočuvanijeg srednjevjekovnog grada u Istri, koji je postao popularan zahvaljujući filmskom festivalu što se u Motovunu održava svakog kolovoza. Želite li izbjeći gužvu, posjetite ga u svibnju – kada je na programu festival balona!

KORISNE INFORMACIJE

GOSPODARSTVO: Agroturizam Štefanić 
LOKACIJA:  Motovun (Štefanići 55)
KONTAKT: Tel: 00 385 ( 0) 52 689 026, e-mail: info@agroturizam-stefanic.hr
KAKO DOĆI:  autom (3 sata vožnje od Zagreba), autobusom (Zagreb- Pazin, Pazin-Motovun)

Facebook Like Button