Ana-Marija Frlan

Pričali smo s hrvatskom predstavnicom i pobjednicom svjetskog natjecanja poznatog časopisa “Playboy”, Anom-Marijom Frlan.

Ana-Marija Frlan dolazi nam iz Zagreba, a ovogodišnja je hrvatska predstavnica svjetskog natjecanja poznatog časopisa „Playboy“ koje se održalo na Filipinima. Između brojnih kandidatkinja uredništvo američkog diva odlučilo se za Ana-Mariju opisujući je kao spoj senzualne, lijepe i pametne žene. Prekrasna 25-godišnjakinja po struci je fotografski dizajner, a u svoje slobodno vrijeme radi kao freelance fotograf. Svoje fotografske radove imala je priliku izlagati u mnogim zemljama, a neke od njih su Finska, Švedska, Italija i Mađarska koje je strana publika imala tada priliku vidjeti i upoznati.

Posebno za Wish portal Ana-Marija govori nam o svojim iskustvima, doživljajima s Filipina kao i o najdražoj hrani koju je imala prilike okusiti.

W: Ovogodišnja si hrvatska predstavnica na Playboy natjecanju na Filipinima. Kakav je osjećaj biti dio tog velikog projekta?

Miješali su se osjećaji ponosa i uzbuđenja. Predivno iskustvo gdje sam imala priliku upoznati drugu kulturu i ljude iz različitih dijelova svijeta. Cijelo iskustvo je bilo vrlo poučno i obogatilo me kao osobu.

W: Možeš li nam reći što ta tebe sve to znači i kako si doživjele ostale sudionice natjecanja?

Natjecanje je za mene značilo predstaviti našu zemlju na dostojanstven način i prenijeti maleni dio hrvatske kulture i običaja te na taj način upoznati ljude s našom zemljom. Ostale sudionice doživjela sam kao snažne žene koje znaju što žele u životu i tu je njihova prava ljepota i veličina kao osoba.

W: Poznata si kao fotograf i foto model. Kako to da si uspjela uklopiti obje strane zajedno?

Obje strane sam ukomponirala u jedno zanimljivo iskustvo. Sve se dogodilo vrlo spontano i jako sam sretna jer imam obje profesije u svom životu.

W: Koja je razlika biti ispred i iza kamere? Što ti je draže?

Razlika i nije tako velika za mene. Potrebna je snalažljivost, kreativnost i dinamičnost, a sve su to osobine koje čine oba posla čarobnim. Sviđa mi se oboje.

Playboy-2
 

W: Kakva je hrana na Filipinima i što ti se najviše svidjelo?

Hrana na Filipinima je mješavina morskih plodova i svinjetine. Obožavam morsku hranu tako da je to bio raj za moja osjetila, a najviše su mi se svidjeli škampi.

W: Možeš li usporediti kultura Filipina s našom? Da li se primijeti razlika?

Ono što njihovu kulturu čini različitom od naše je uočljivo pridodavanje pažnje prijateljima i bližnjim osobama. Svi su ljubazni i gostoljubivi sa strancima, a dosta vremena vole provoditi družeći se s ostalima. Mogli bih reći da cijene male stvari na koje je današnje društvo zaboravilo.

W: Najdraža knjiga?

Kontesa Nera od Marije Jurić Zagorke.

W: Gdje se vidiš u budućnosti?

U budućnosti se vidim u kreativnim poslovima koji uključuju putovanja i fotografiju. Nadam se da će mi se ostvariti želja da imam priliku raditi ono što volim, a ujedno s druge strane i stvarati nešto novo.

Autor: Marina Jakšić
Fotografije: uz dopupštenje Ane-Marije Frlan

Ana-Marija-Frlan_01Ana-Marija-Frlan_02Ana-Marija-Frlan_03Ana-Marija-Frlan_04Ana-Marija-Frlan_05Ana-Marija-Frlan_06Ana-Marija-Frlan_07Ana-Marija-Frlan_008Ana-Marija-Frlan_009Ana-Marija-Frlan_010Ana-Marija-Frlan_011

Facebook Like Button